______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gigantikus elektromos koncepcióval készül a Kia

hirdetés

Egy kimondottan nagyméretű SUV modell bevezetését tervezi a Kia a palettába. Az EV9 egyelőre koncepcióként mutatja meg magát a nagyközönségnek de nagy tervei vannak vele a gyártónak.

 

A mai autós felhozatalt lényegében két nagy irány határozza meg. Az elektromos hajtás és az SUV kategória. Ha a kettő keresztezi egymást, az mondhatni tuti siker, így érthető, hogy a Kia sem aprózza el a dolgokat. Szó szerint!

A nemrég bemutatott EV6 sem kisautó, de a gyári ígéretek szerint méreteit tekintve közel sem akkora dobás, mint amit a Los Angeles Auto Show keretein belül lepleznek majd le bő egy hét múlva. Ez lesz az EV9, az elektromos paletta zászlóshajója, mely első körben koncepcióként mutatja meg magát a nagyközönségnek.

hirdetés

A technikai részletekről egyelőre nem beszéltek a gyáriak, de azt tudni lehet, hogy ugyan arra az E-GMP platformra húzzák fel az újdonságot, mint ami a már említett EV6-ost, a Hyundai Ioniq 5-öt és a Genesis GV 60-at kiszolgálja, csak éppen itt beletoldanak majd egy picit.

Dizájn tekintetében a kedvcsináló képekről az jön le, hogy igyekeznek minél brutálisabb megjelenéssel operálni a gyáriak, éles vonalakkal és látványos oldalsó szélesítésekkel. Ez utóbbi azonban a végleges változat esetében még finomodhat.

hirdetés

A Kia EV modellcsalád innentől folyamatosan bővül majd, hiszen a gyártó tervei között szerepel, hogy 2035-től már csak villanyos palettával szerepelnek majd az európai piacon majd 2040-ben már sehol sem kínálnak majd a vásárlóknak olyan járművet, ami belsőégésű motorral rendelkezik.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button