______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ferrari: jöjjön a villanyosítás!

hirdetés

A Ferrari megbízott vezérigazgatója nem ellenzi a villanyosítást, sőt, inkább az új lehetőségeket látja benne. 2025-ben jöhet az első teljesen elektromos sportkocsijuk, már Benedetto Vigna irányítása alatt.

 

A legtöbb fanatikus szerint az elektromos Ferrari majdhogynem a szentségtöréssel ér fel, a jelek szerint John Elkann, a márka nemrégiben ideiglenesen megbízott vezérigazgatója teljesen máshogy látja a történéseket.

A Ferrari vezér a Reuters-nek adott interjújában fejtette ki, hogy az elektromos átállásban az új lehetőségeket és a technikai partneri kapcsolatokat látja. “Az EU által sürgetett szigorításokat csak üdvözölni tudjuk. A villanyosítás, az elektronika és más technológiák által meghatározott lehetőségek lehetővé teszik számunkra, hogy még különállóbb és egyedibb termékeket készítsünk.” Elkann azt is megerősítette, hogy 2025-ben érkezik meg a márka teljesen elektromos modellje, de a paletta villanyosítása hibrid szinten addig is folyamatos lesz.

hirdetés

Jelenlegi állás szerint Elkann helyét nemsokára Benedetto Vigna veszi át, mint kinevezett vezérigazgató. Vigna pedig már korábban azt nyilatkozta, hogy minden erejével azon lesz, hogy megtalálja a megfelelő kapcsolatokat az elektromos átállás megkönnyítéséhez és a márka tech irányba kimozdításához. Érthető, hiszen ő eddig ebben a közegben mozgott (techipar), ám kérdéses, hogy a régivágású rajongók hogyan fogadják majd a márka gyökeres átalakulását.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button