Autós Hírek

Felfrissült az Audi A3

Az Audi A3 jelenlegi generációja is megkapta a kötelező modellciklus közepi frissítését. A dizájn és a beltartalom is megújult, illetve egy újabb kivitel is felkerült a palettára.

 

Az Audi az A3-as jelenlegi generációját pontosan négy éve mutatta be. Ilyenkor illik egy modellciklus közepi frissítést eszközölni, amit most meg is tettek a négykarikások.

Külső tekintetében a legszembetűnőbb változás egyértelműen a kocsi orra. Teljesen átrajzolták a lökhárítót a gyáriak, ráadásul a hűtőrács is új dizájnt kapott. Ezzel a húzással laposabbnak és egyben sportosabbnak is tűnik az autó eleje. Hátul szintén új lökhárítókat találhatunk, melyek már alaphelyzetben is a sportosabb RS kínálatot idézik fel a magasabbra húzott fekete díszbetéttel és a középen kialakított diffúzor utánzattal.

A fényforrások rajzolata ugyan első pillantásra nem alakult át, viszont mostantól négy különböző nappali menetfény megjelenést képesek kirajzolni rajtuk a LED-ek.

Természetesen belül is akadnak változások. Ilyen például, hogy a kormány közepe most már nem kerek, hanem hosszában elnyújtott, illetve a középkonzolon a menetválasztó kar környezete is némileg át lett tervezve. A németek újrapozícionálták az opcionális Sonos hangrendszer hangszóróit is a jobb hangzás érdekében és most már alapáron jár minden A3-hoz a nagyobb, 10,1 colos infotainment kijelző és a digitális műszeregység is.

Ami az igazi újdonság, hogy felkerült egy új variáns is a palettára. Ez nem más, mint az SUV elemekkel felvértezett, másfél centivel megemelt A3 allroad. Értelemszerűen ennél a variánsnál műanyag elemekkel kiemelt kerékjárati íveket kapunk, a lökhárítók kialakítása pedig nem a most bemutatott sportos irányzatot képviseli, hanem inkább még a ráncfelvarrás előtti megjelenésre hajaz.

Hajtáslánc tekintetében egyelőre két lehetőséget erősítettek meg a gyáriak. A benzines frontot a 35 TFSI képviseli, mely egy 1,5 literes 150 lóerős mild hibrid erőforrást jelent, míg a dízelre vágyók a 35 TDI kétliteres gázolajosát választhatják szintén 150 lóerős teljesítménnyel. A tervek szerint ezekhet még év végéig érkezik egy konnektoros hibrid is, melynek technikai specifikációi egyelőre nem ismertek.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button