______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Federer pályafutásának állít emléket a Mercedes

hirdetés

Roger Federer teniszlegenda pályafutása előtt tiszteleg az a speciális Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, melyet november végén árvereznek el az RM Sotheby’s segítségével.

 

Egy korszak véget ért, végleg visszavonult Roger Federer, a világ egyik legismertebb teniszcsillaga. A sztár pályafutásáról sokan megemlékeztek már, de természetesen nem maradhat ki a sorból Federer legnagyobb szponzora, a Mercedes sem.

A német gyártó ezért össze is állított egy speciális AMG GT 63 S E Performance példányt, melynek legfeltűnőbb különlegessége a színe. Na de miért is lett ilyen rikító sárga az autó? Természetesen azért, mert a teniszlabdák is ezzel a jellegzetes árnyalattal rendelkeznek a megfelelő láthatóság érdekében.

hirdetés

Mindezek mellett természetesen Federer személyes szignója is fellelhető több helyen az autón, melyhez technikai szinten nem nyúltak hozzá a gyáriak, azaz a már ismert 4 literes ikerturbós benzines V8-as szolgáltatja a 831 lóerőnyi teljesítményt egészen brutális 1400 Nm nyomaték mellett.

A Federer tiszteletére megalkotott különlegesség ráadásul jótékony célzattal készült el. Azt ugyanis november végén elárverezi a kimondottan autóipari ínyencségekkel foglalkozó RM Sotheby’s, a bevételt pedig arra használják fel, hogy hozzájáruljanak egy londoni közösségi teniszközpont felépítéséhez, hogy a jövő teniszcsillagai is megkapják az esélyt a fényes pályafutásra.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button