Autós Hírek

Ezt tartalmazza a Volkswagen és a Ford együttműködési megállapodása

Részletesen beszámolt a Volkswagen és a Ford is arról az együttműködési megállapodásról, melyet nem rég hoztak tető alá. Mind a két fél ad és kap is a felfestett ábra szerint.

 

Már korábban volt róla szó, hogy komoly együttműködésbe kezdhet a Ford és a Volkswagen, most viszont már az aláírt és végleges megállapodásról számolt be a két fél. Elég sokoldalú a kollaboráció, mindenki ad és nyer is az elkövetkező pár évben.

Először is a Ford a németek rendelkezésére bocsájtja a Ranger és a Transit alapokat, azaz ezek minimális átdolgozásából születik majd meg a következő Volkswagen Amarok és a Transporter. A Volkswagen pedig a Caddy kisáruszállítót dobja be a közösbe, ezáltal egy új modellt megalapozva a Ford palettájában is.

Fontos részlet, hogy ezentúl a Ford is használhatja majd a Volkswagen új generációs MEB platformját, melynek köszönhetően megkezdődhet az elektromos paletta hangsúlyos kiépítése is, aminek első tagját 2023-ra ígérik a gyáriak. Erről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a “bőséges helykínálat és a teljesítmény tökéletes elegye lesz”, azaz szinte biztos, hogy nem egy kis elektromosban gondolkodnak a Ford döntéshozói.

A már birtokolt technológiák megosztása mellett közös fejlesztések is lesznek a jövőben, például az önvezető technológia tökéletesítése is a megoldandó feladatok között van, illetve az értékesítő hálózatok optimalizálása is a terv részét képezi

“Ez az együttműködés lehetővé teszi a fejlesztési és gyártási költségek jelentős redukálását, illetve segít megerősödni mindkét márkának az elektromos autók és a haszongépjárművek piacán is”- mondta a VW csoport vezérigazgatója, Herbert Diess.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button