______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez most a leggyorsabb, már ami a tetőmozgatást illeti

hirdetés

Az Aston Martin a Genfi Autószalonon mutatja be az új Vantage Roadstert, mely bizony a világ leggyorsabbja is lesz egyben. Nem végsebességben, hanem tető nyitás-zárás tekintetében törnek csúcsra az angolok.

 

Az idei Genfi Autószalon ünnepli premierjét az Aston Martin Vantage Roadster, mely ahogy az illik, a vászontetősök táborát erősíti majd. Az autó különlegessége a szép formája mellett az a tetőmozgató mechanizmus, mely a világ leggyorsabbja címet biztosítja számára. Nem végsebességben, hanem a nyitás-zárás idejét tekintve.

Az elegáns roadster ugyanis nyugalmi állapotban 6,7 másodperc alatt végzi el a műveletet, viszont gurulás közben (50 kilométeres óránkénti sebességig) már 6,8 másodpercre van ehhez szüksége a fránya menetszél miatt. Ilyen gyorsan eddig egyetlen egy vászontetős járgány sem tudta ezt megoldani, a Mazda MX-5 pedig azért nem játszik, mert annak kézzel kell felhúzni a tetejét, így természetesen gyorsabb a folyamat.

hirdetés

Mérnöki bravúr továbbá az is, hogy a Roadster csak 60 kilóval lett nehezebb, mint a kupé, így a 4 literes ikerturbós V8-as motorral szerelt járgány nem veszített érdemben a dinamizmusából. Egészen pontosan 3,7 másodpercig tart a 100-as sprint, azaz 0,2 másodperccel lett “lomhább” az autó, a végsebessége pedig 306 kilométerben lett meghatározva óránként.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button