______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez lesz a Mondeo helyett? Bemutatkozott Kínában a Ford Evos

hirdetés

A Ford nemrég jelentette be, hogy a Mondeo eltűnik a kínálatból, a helyét pedig egy crossover modell veszi majd át a palettán. Most meg mit ad az ég, Kínában be is mutattak egy a leírásba pontosan beleillő új modellt.

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a Ford az értékesítési adatok visszaesése miatt úgy döntött, hogy végérvényesen megszünteti a Mondeo értékesítését világszerte. Nem sokkal rá derült ki az is, hogy a gyártó a modell kiiktatásával keletkező űrt egy crossoverrel töltené ki a későbbiekben. Most nagyon úgy tűnik, hogy ezt az utódmodellt leplezték le Kínában.

Bemutatkozott ugyanis a Ford Evos, mely minden tekintetben beleillik a gyáriak által felrajzolt képbe. Méretosztályát tekintve a Mondeo kategóriájában képviselteti magát, míg formaterve egy lendületes SUV-kupét jelenít meg. Ráadásul az Evos elnevezés már 2011-ben megjelent egy koncpeció modellen is, mely akkor éppenséggel az új márkaarculatot volt hivatott bevezetni, mely pont a Mondeo generációváltáson debütált két évvel később.

hirdetés

A részletek tehát egybevágnak, így joggal feltételezhetjük, hogy az Evos globális modell lesz a későbbiekben elektromos hajtáslánccal is (egyelőre a specifikációkat nem ismertették) és a Mach-E modellben debütáló felhőalapú frissítési lehetőséggel és intelligens személyi asszisztenst is magába foglaló infotainment rendszerrel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button