______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez az elektromos autó maga az ázsiai modern kultúra megtestesítője

hirdetés

Ázsiában teljesen más szemlélet uralkodik mint nálunk. Hologramok, LED-es világítás és formabontó megoldások uralják a nagyvárosokat. Ezért sem illik meglepődni azon, hogy a belföldi értékesítésre szánt elektromos Bestune 01 műszerfalán egy anime leányzó táncol, ha éppen azt szeretnéd.

 

Ázsiában egy picit más felfogással élnek az emberek, legalábbis a nagyvárosokban. Mindenki használ valami extrém kütyüt, rajonganak az anime sorozatokért és bizony szépnek látják azokat az autókat, amikre mi hajlamosak vagyunk csak legyinteni. Pontosan ezért lesz abban a környezetben sikerre ítélve a jövő hónapban érkező Bestune 01 elektromos autó.

Külsőleg tipikus villanyjárgányról van szó, a helyi igényeknek megfelelően számunkra nehezen feldolgozható orrkiképzéssel és határozott vonalakkal megrajzolt hátsó traktussal. Természetesen a fényforrások mind LED-esek, a hátsó lökhárítón pedig egy megmagyarázhatatlan módon kék színnel kiemelt diffúzor imitációt találhatunk. A Bestune egyébként nem a kis városi autók kínálatát erősíti, a maga 4,6 méteres hosszával és 1,88 méteres szélességével már bőven a használható és praktikus kategóriába illik besorolni.

hirdetés

A megdöbbentő lényeg azonban mindenképpen a belső térben található. Nem a méretes digitális műszerfalról és a hozzá kapcsolt érintőképernyő kombinációjáról van szó, hiszen ilyet már Európában is bőven láthattunk, hanem arról az élére állított gyémántot formázó műanyag installációról, melyben maga a személyi asszisztensünk lakozik menet közben.

Bizony, a Bestune 01 hologramos megjelenítést biztosít az asszisztensnek, melynek a formáját mi magunk választhatjuk ki. Természetesen az ázsiai bemutatón egy anime leányzót alkalmaztak, ami mozog és gesztikulál miközben hozzánk beszél. Pont, mintha egy parányi manó lenne bezárva, hogy menet közben minket szolgáljunk. Modern, vagy félelmetes? Ezt mindenki döntse el maga!

hirdetés

A kínai elektromos járgányt egyébként egy 190 lóerős elektromotor hajtja meg, ami egy 61 kWh-s akkumulátor csomagból nyeri az energiát. Ezzel a konfigurációval a gyári adatok szerint 170 km/órás végsebességre képes az autó, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig 450 kilométer.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button