______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez a Koenigsegg Jesko az aranyásók legédesebb álmából mászott elő

hirdetés

A Koenigsegg Jesko kapcsán leginkább a rekordokról szoktak szólni a hírek. A svéd hipersportautó-gyártó most azonban mással rukkolt elő a modellel kapcsolatban, 24 karátos arannyal fedték be a szénszálas karosszéria bizonyos részeit.

 

Nemrégiben számolhattunk be arról az esetről, amikor a Koenigsegg merő véletlenségből körrekordot állított fel egy svéd versenypályán, most pedig ismét egy igencsak különös esettel kapcsolatban bukkant fel a Jesko. Szó sincs ebben az esetben rekordról (pedig egy kimondottan rekorddöntésre kialakított “Attack” kivitelt láthatunk a képeken), a dizájnnal játszottak egy kicsit a mesterek.

Egészen pontosan a karbonszálas karosszéria elemeket nem rejtették el extra fényezéssel, ráadásul bizonyos részeket arany díszítéssel láttak el. Természetesen ebben a kategóriában már nem játszik az arany utánzat, így ténylegesen 24 karátos aranyleveleket használtak például a légterelők oldalán és a tetőn végigfutó csíkozás esetében is.

hirdetés

Az embléma? Természetesen szintén 24 karátos arany, akárcsak a hátul található szellem logó is. Ha ez nem lenne elég, a kocsi a képeken nem a rossz tárolás miatt tűnik porosnak, hanem a lakkozás tartalmaz némi aranyport is.

Az egyedi rendelésre készült különleges Jesko technikai szinten megegyezik a 124 darab társával, azaz a már ismert 5 literes duplaturbós V8-as benzines motor található benne, mely E85 bioetanol üzemanyaggal akár 1600 lóerőt is képes leadni.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button