______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

„Extrémebb, könnyebb és élesebb” – Alpine A110 R

hirdetés

Öt év telt el az újgenerációs A110 gyártásba kerülése óta. Akkor majdnem év autója lett, noha ez egy 2+2 üléses kicsi sportcoupé. A modell sikerességén felbuzdulva úgy gondolta a Renault leányvállalata, hogy ideje egy nagyszabású vérfrissítésnek. Ezt hivatott szolgálni az Alpine A110 R.

 

A szokásos, sablonos promóciós fényképek helyett, jelen esetben tervrajzokról kaptunk képeket, amin az autó azon részeit mutatják meg, amiken változtatni fognak. Persze, eddig is voltak különleges kiadású modellek, noha azok csak fényezésben tértek el az eredetitől. Most viszont alapvetően nyúltak az autóhoz a gyáriak.

Az új R változat első ránézésre egy teljes body kit tulajdonában fog legördülni a szalagról. A tervrajzokon megjelenik egy feltűnő első, illetve hátsó légterelő, egy szellőzés miatt megnyitott motorháztető, egy hatalmas diffúzor és nem utolsó sorban új felnik, amik valószínűsíthetően könnyebbek lesznek, mint az eredetik. Az aerodinamika mellett talán a legfontosabb kis ábra egy felfüggesztést mutat meg, illetve a rajta található féket. Ez adhat okot bizakodásra, hiszen a nagyobb fék, illetve a sportosabb futómű, legtöbbször jól beleillik az ilyesfajta autók karakterébe.

hirdetés

Az erőműben egyelőre úgy tűnik, hogy semmi változás, tehát valószínűleg marad az 1.8 literes négyhengeres turbómotor, ami 296 lóerő és 340 Nm nyomaték leadására képes. Ezekkel az értékekkel az alap A110 is jól ment, ezek után a valószínűsíthetően kisebb össztömeg miatt még jobban fog.

Az autót a japán nagydíjon fogják leleplezni október 4-én. Az európai bemutató helye és időpontja: Párizs, október 17.

hirdetés

Pintér Máté

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button