______________________________________________________________
hirdetés
Olvastár

Év Autója 2022. – szavazás!

Mire ezt olvassátok, leadtam a pontjaimat, hétfőn jön az eredményhirdetés

hirdetés

A Speedzone-nál néha kapok egy-egy megjegyzést, miszerint túl sokat foglalkozom az írott tartalom előállításával – ezzel, itt, az Olvastárat megtöltő betűkkel -, holott a cég a YouTube-ból él. Mit tegyek, újságíróként kezdtem és 27 éven át folytattam a szakmát, nekem ez jön reflexből, emiatt jellemzően többet is bíbelődök a cikkek megírásával, mint a videók elkészítésével. Ez persze műfaji adottság is, fordítva nagyon furcsa lenne a dolog. No meg, az, amit a cikkekhez alaposan összeszedek, végül megjelenik a videókban is, tehát win-win a szitu.

Ma azonban fordul a kocka, ugyanis a 2022-es Év Autója választásról beszélgetünk Kovács Kolos kollégámmal – előre. COTY-s szempontból ez itt mindig az év legizgalmasabb hétvégéje – mi, a zsűritagok már leadtuk a szavazatokat, a zsűri titkára már be is tömte a pontjainkat a számítógépbe, de még senki se tudja, mi lesz a végeredmény.

Most már csak az aláhúzottakkal kell foglalkoznunk

Azt majd hétfőn, 16:45-tól kezdjük sejteni, ugyanis az Év Autója zsűri elnöksége a Genfi Palexpóról élőben tudósít majd az eredmények alakulásáról. Ott lesz velük a hét döntős autóból egy-egy példány, valamint az azokhoz kapcsolódó, fontos autóipari vezetők is. Ők talán még nálunk is izgatottabbak lesznek. Sőt, biztosan.

Mi viszont most, a vihar előtti csendben beültünk Kolossal a stúdióba és végigmentünk a döntősökön, ő hozzátette a saját nézeteit, én a magam irányából raktam a kalapba.Cikket ebből írni nem tudtam, mert tehetném, hogy Gizike, a gépírónő stílusában elkérem a felvételt és bepötyögöm a gépbe, de érzitek ti is, hogy 1) senki nem olvasná el, 2) nettó önszopatás lenne. Tehát most vasárnapra marad a videó, amit itt tudtok megnézni:

hirdetés

Hétfőn pedig a pontok alakulását élesben követhetitek az alábbira kattintva:

Senki ne búsuljon, jövő hétvégére újabb zaftos anyaggal készültem, azt már megírtam, sőt fel is vettem. De most az Év Autója-díj alakulása a nagy izgalom, ezzel szeretnék foglalkozni.

Címkék

Hasonló tartalmak

8 komment

 1. Drukkolok a Renaultnak, mert ha már az Ariya nem tudott bekerülni, legalább az azonos platformra épülő Mégane vigye el a pálmát. Így is a japánok munkáját djazza majd a zsüri 🙂
  Kovács Kolos pedig ezzel a nyegle stílussal, erőltetetten torokból beszéléssel nem fog nagy közönségsikert aratni.

 2. A speedzone,hu-t azóta látogatom, hogy étjöttél a CT-ről.
  Ha annyira idióta a menedzsment, hogy nem tudja mérni és felmérni a náluk történt megjelenésed hatását, a kattintás, oldalon való tartózkodási idő, reklámok számának megtekintése tekintetében, összevetve az előtted lévő időszakkal…. Lehelt nem jó helyen vagy.

  Remélem a menedzsment a kommenteket is monitorozza és tanul belőle.

  Az újságíró-ban benne van, hogy “ír” nem dumál!

 3. Hmmm, hát eljött az az év autója választás, ahol már gyakorlatilag nincs is belsőégésű motorral szerelt autó. Vezettem már elektromos autóból többet is, mégis azt éreztem az egész adás alatt, mintha valami olyan dologról lenne szó, ami nagyon – nagyon távol van tőlem. Miért? Mert ez csóró Magyarország! Persze látsz az utcán elektromos autót, de még mindig nagyon kevés van. Természetesen a tapasztalat is kevés velük. Ugyanakkor ember nem tudja elválasztani a rengeteg marketinget a valóságtól. Szóval lesz egy győztes, amiről fogalmam sincs mitől lesz jobb, mint a második helyezett és ember nem tudja megtippelni se mi lesz a különbség ténylegesen mondjuk 3 év múlva…

 4. Bötűpárti vagyok. Pirsig, Saint-Exupéry, Horváth Árpád és Greguss Zoltán könyvei után kell hasonló a mai korba is. A bit elenyész, a papír megmarad.
  Ha a cég nem értékeli, ott az alapjárat, ott is készül valami.

 5. szipipeti -vel értek egyet.

  Ez nem telitalálat. Van amikor nagyon jó és nincs alternatívája a videónak, de ez nem az az eset.

 6. Én nagyon szeretem olvasni az írásaid. Most, hogy Kolos tönkrevágta a videót és pár perc után nem tudtam nézni, átjöttem olvasni, de nincs mit. Nem tudom hogy lesz tovább…

 7. Még egy szavazat a betű mellett. Már az is erősen demotiváló volt, mikor megláttam, hogy több, mint egy órás a vidijó.. Aztán mégis elkezdtem, de bele-bele pörgetve is kb. öt perc után feladtam. Megértem, hogy nem ez a fő csapásirány, de akkor már jobb lett volna azt mondani, hogy ma nincs vasárnapi Csík… 🙁

 8. Kiegészítem a véleményemet:
  – Ez videónak kevés, ahhoz sokkal több látványos képalapú (kép, videó) kiegészítés kellene. Lehetne az is nagyon jó.
  – Képes podcast inkább.
  – Nem is kell legépelni a tartalmat, egy szubjektív kapcsolódó tartalmú írás jó kiegészítője lehetne ennek, de ahhoz nagyon meg kellene szerkeszteni a videós tartalmat.
  – Azért elégedetlenkedünk, mert Zsolttól érdekesebb, színvonalasabb tartalmakhoz vagyunk szokva. Tudom, Messi sem játszik minden meccsen csúcsformában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button