______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európában számozást kapnak a Great Wall Motors autói

hirdetés

Az ORA macskákat emlegetett eddig, a Wey pedig kávézott volna. Európában azonban mégsem ilyen beszédes elnevezéseket kapnak majd a kínai Great Wall Motors termékei, hanem inkább számozásokat.

 

Az, hogy a kínai autómárkák szépen lassan beveszik az európai piacot nem újdonság, így azon sem szabad meglepődni, hogy az egyik legnagyobb ázsiai konszern, a Great Wall Motors is elhozza kontinensünkre néhány almárkáját.

Ilyen lesz például a kimondottan aranyos dizájnjaival feltűnést keltő ORA, illetve a prémium kategóriát megcélzó Wey is. A két márkában az anyavállalaton kívül van még egy közös vonás, eddig igencsak furcsa, de mégis szórakoztató nevekkel látták el az autóikat. Az ORA esetében például a macskák futottak eddig, hiszen Funky Cat és Lightning Cat néven ismerhettük meg a termékeiket, a Wey pedig Coffe megjelöléssel látta el az autóit.

hirdetés

Az európai megjelenéssel ez azonban változni fog. A GWM ugyanis bejelentette, hogy egyértelműbb megjelölést kapnak az autók, egyszerűen méret szerint fogják számozni őket, hogy a vásárlók könnyebben el tudják helyezni őket a palettán. Így jövőre a Funky Cat például GWM ORA 03 néven lesz megvásárolható, a Next Cat pedig ORA 07 lesz. A Wey Coffee 01 elnevezése GWM Wey 05 lesz, a Wey Coffee 02 esetében pedig a GWM Wey 03 megjelölést használják majd a kontinensünkön.

A szóban forgó változtatással nem csak a méret szerinti elhelyezést segítik a gyártók, hanem már most betekintést nyerhetünk abba is, hogy nagyjából hova pozícionálják a kínaiak a következő globális modelljeiket, hiszen jelenlegi állás szerint elég komoly rések tátonganak még a számozásokban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button