______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Értesíti a hatóságokat az iPhone-od a jövőben, ha úgy érzi, hogy balesetet szenvedtél

hirdetés

Az Apple fejlesztőinek elnyerhette a tetszését a GM Guardian applikációja, ugyanis a srácok elkezdték fejleszteni a saját intelligens segélyhívó megoldásukat. Ha minden jól halad, akkor nemsokára a telefonod eldönti, hogy balesetet szenvedtél-e és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

A General Motors körülbelül egy éve mutatta be az OnStar rendszerhez köthető Guardian alkalmazást, melynek a lényege, hogy a hozzá társított mobiltelefon szenzorait kihasználva megpróbálja felismerni, hogy baleset történt-e. Figyelembe veszi a lassulási értékeket, az azt megelőző sebességi értékeket és az erőhatások váltakozását, majd ha gyanús eset történik, akkor segítséget hív a rendszer.

Most úgy tűnik, hogy az Apple is látja a lehetőséget az applikációban, így a The Wall Street Journal információi szerint meg is kezdődött a fejlesztés az iPhone tulajdonosok számára is. Egyelőre elég keveset lehet tudni a részletekről, ám egy dolog már kiderült, ami egyes esetekben aggodalomra adhat okot. Az Apple megoldása ugyanis egyből a 911-es segélyhívót tárcsázza és oda küldi el az adatokat, míg az OnStar Guardian először egy központi kezelőt értesít, aki eldöntheti, hogy tényleg szükség van-e beavatkozásra.

hirdetés

Mi a baj az Apple megoldásával? A szakértők szerint a fals értesítések pillanatok alatt leterhelhetik a segélyhívót, ezzel pedig olyanokat foszthat meg a tárcsázás lehetőségétől, akiknek tényleg szükségük lenne a segítségre. Az aggodalmakra remélhetőleg reagál majd az Apple és átgondolja a rendszer működését, vagy legalábbis tévedhetetlen szintre finomítja az algoritmust.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button