______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Erős tréfa, vagy tényleg nevet változtat Amerikában a Volkswagen?

hirdetés

Egy igencsak érdekes felvetés ütötte fel a fejét több amerikai hírportálon is, miután a Volkswagen amerikai honlapján megjelent egy félkész nyilatkozat, mely csak pár órán keresztül volt elérhető. Jönnek a Voltswagenek?

 

A márkaarculat megújítások korát éljük, hiszen sorra cserélnek a gyártók logókat, szlogeneket és dizájnokat. Ennek a mozgalomnak a legfőbb oka, hogy érthető módon az elektromos korszak új korszakot nyit az autóipar életében, ami teljes megújulással jár. Na de vajon annyira nagy lesz a megújulás, hogy a márkanevekhez is hozzányúlnak majd a piaci szereplők?

Amerikában most egy ilyen hír kapott szárnyra, miután a Volkswagen helyi képviseletének a honlapján feltűnt egy félkész sajtóközlemény, majd pár óra múlva le is került az oldalról. Bár hivatalos forrásból a nyilatkozat már nem elérhető, arról a CNBC, az USA Today és a Carscoops is beszámolt, így annak tartalma már mondhatni önálló életet él az interneten.

hirdetés

Na de miről is van szó? A kiszivárgott anyag szerint a Volkswagen nemsokára Amerikában Voltswagenre változtatja a nevét, amiből a Volt értelemszerűen az elektromos autózásra tett utalás. Ez egybe is vágna a márka villanyosítási törekvéseivel, ám érdekes, hogy az iromány szerint a névváltoztatás csak az amerikai piacot érintené a jövőben. Arra is utalást tettek a közleményben, hogy a belsőégésű motorral szerelt modellek csak a már megszokott VW logóval lesznek ellátva, míg az elektromos autókon az embléma mellett szerepel majd az új kiírás is.

Elég erős változtatásról van szó, ha igaz a szivárogtatás, ám nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mindez április elseje, azaz bolondok napja előtt pár nappal történik. Ennek fényében pedig könnyen lehet, hogy egy gondosan előkészített tréfáról van szó. Ha ez történik, akkor elismerés jár a marketingeseknek, hiszen egy pár órára “kint felejtett” sajtóanyagra éhes cápaként ugrott rá a fél világ, azaz a trükk sikerült! Ha pedig igazából névváltoztatás előtt áll a világ egyik legnagyobb autóipari szereplője… Na akkor tényleg bármi megtörténhet még az autóiparban! Nemsokára kiderül!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button