______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Eltűnik a Mini palettájáról a Clubman

hirdetés

A Mini vezetősége jelentette be, hogy az új Countryman mellé felesleges még egy hasonló modell a palettára. Ez természetesen a Clubman pályafutásának végét jelenti.

 

A Mini nemrég leplezte le a Countryman legújabb generációját, mely impozáns méreteivel és fejlett hajtásláncaival lényegében mindent magába foglal, amiért szerethető egy ötajtós divatmodell.

Lényegében ez az oka annak a döntésnek, hogy a gyáriak nem állítanak utódmodellt a Clubman szériának, mely 2005-ben formálta át a BMW alá tartozó márka kínálatát. Háromajtós kombi-jellegű karosszériája és kétfelé nyíló hátsó ajtaja azonnal megnyerte a rajongók szívét.

hirdetés

A 2015-ben bemutatott második generáció már inkább az SUV vonalat erősíti, ráadásul hat ajtóval, ami a 2010-ben bemutatott Countryman kategóriájában indult a vásárlók kegyeiért. Így lényegében az csoda, hogy ennyi éven keresztül megfért egymás mellett két dudás egy csárdában.

Szóval dönteni kellett, hogy Countryman vagy pedig Clubman legyen a későbbiekben. Stefanie Wurst egy interjúban árulta el a döntést: “Szeretem a Clubmant, most is egy ilyen autót vezetek, de a Countryman megy tovább”. Persze, a sztorihoz hozzátartozik, hogy az elmúlt években a Countryman eladások tekintetében ráduplázott a Clubmanre, így valószínűleg nem sokáig tartott eldönteni, hogy ki megy és ki marad.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button