______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elon Musk: mégsem csökkentjük a Cybertruck méreteit

hirdetés

Elon Musk, a Tesla alapítója és vezére hónapok óta hangoztatja, hogy valamelyest majd le kell faragni a Cybertruck méreteiből a végleges változatnál. Most megváltoztatta a véleményét, akinek kisebb kell, az majd egy teljesen más modellt kaphat.

 

Az autós világot ledöbbentő Tesla Cybertruck nem csak a formájával és a műszaki megoldásaival, hanem bizony a méreteivel is hatásosan hívja fel magára a figyelmet. A maga 5,8 méteres hosszával, 2 méteres szélességével és 1,9 méteres magasságával egy kisbusz méreteivel rendelkezik, és mint ilyen, a vásárlók többségének garázsába nemes egyszerűséggel nem fér be. Ezért is hangoztatta a bemutató után lelkesen Elon Musk, hogy a végleges változat valamivel (nagyjából 3 százalékkal) kisebb lesz, hogy ez a probléma ne gátoljon meg senkit a Cybertruck birtoklásának örömében.

Még előző héten is ezen a véleményen volt az amerikai fenegyerek, amikor Jay Leno-val közösen próbálgatták az elektromos futurisztikus platóst, ám nem sokkal a műsor után mégis gyökeresen megváltozott a Tesla vezér véleménye. Akkor tette közzé ugyanis egy Twitter üzenetben, hogy mégsem lesz méretcsökkentés a végleges változatnál.

hirdetés

“Franz-al egyeztettem (Franz von Holzhausen, az amerikai elektromos márka vezető formatervezője) előző éjjel. A 3 százalék is túl sok. A méretek maradnak ugyan ekkorák (a sorozatgyártású példány esetében). Viszont megpróbálunk összehozni egy kisebb modellt is a későbbiekben”- hangzott Musk szűkszavú közleménye.

A Cybertruck tehát megmarad gigantikusnak, a kevesebbre vágyók viszont kapnak majd egy másik modellt, ami gond nélkül befér egy normál garázsba is. De ez még nagyon a jövő zenéje, hiszen még a nagy testvér is prototípus szinten lett csak bemutatva, így könnyen lehet, hogy 4-5 éves viszonylatról beszélünk, mire kijöhet egy újabb elektromos Tesla pickup.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button