______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elítélték a Carlos Ghosn-t megszöktető apa-fia párost

hirdetés

Az egykori Nissan vezér szöktetésében részt vevő apa-fia párost hivatalosan is bűnösnek találták a japán hatóságok. Minimum három év börtön vár rájuk az akció miatt.

 

Szerintem senkinek sem kell bemutatnom a Carlos Ghosn sztorit, avagy az egykori Nissan vezér tündöklését és gyors bukását. Ha máshonnan nem, a bulvármagazinokból unalomig ismerős lehet az is, hogy letartóztatása után egy amerikai apa-fia páros sikeresen megszöktette őt japánból egy hangszerek szállítására használt dobozba bújtatva.

Azt már kevesebben tudják, hogy nem sokkal a 2019 év végi szöktetést követően a japán hatóságok nyomására letartóztatták Amerikában Michael és Peter Taylort, majd elkezdődött a jogi csatározás, hogy vajon ki lehet-e őket szolgáltatni a japán félnek vagy nem.

hirdetés

Egyes híresztelések szerint még maga Ghosn is komoly összegeket küldött arra, hogy meg tudja védeni magát az apa-fia páros, például tavaly év elején még 500 ezer dollárnyi Bitcoint is feltöltött az egykori vezér Peter Taylor számlájára.

Hiába minden erőfeszítés, a kiadatás elleni harcot elbukta a két amerikai, aminek köszönhetően még márciusban átszállították őket Japánba, ahol gyorsított eljárásban kezdődött meg tárgyalás sorozat. Mennyire gyorsított? Annyira, hogy most már a Wall Street Journal beszámolója szerint az ítélet is megszületett. Bűnös és bűnös! Ez jelen állás szerint minimum fejenként 3 év börtönt jelent egy idegen országban, míg Ghosn jelen pillanatban is Libanonban, otthoni környezetben élvezheti a szabadságot.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button