______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos SUV-áradattal készül a Lotus

hirdetés

Bár az utóbbi időkben inkább az Evija szupersportkocsi kapcsán hallatott magáról a Lotus, a srácok szépen csendben dolgoztak hétköznapibb modelleken is. Három elektromos SUV modell érkezik majd az elkövetkező években.

 

A pár éve még erősen tetszhalott állapotban lévő Lotus új erőre kapott a Geely által történt felvásárlás után. Ismét megindultak a fejlesztések, egyre többet halhattunk az Evija szupersportkocsiról is, illetve megkezdődtek az újabb gyáregységek építései is. Ilyen például a Wuhan területén épülő új komplexum, mely nemsokára átadásra kerül. Na de mik készülnek majd itt? Most néhány sejtelmes képen ebbe enged betekintést az angol-kínai gyártó.

A Lotus palettájába az elkövetkező években nagy számban érkeznek olyan modellek is, melyek szélesebb réteget szólítanak meg, mint egy-egy sportkocsi. Nem meglepő tehát, hogy a képeken nem egy, de nem is kettő, hanem egyből három SUV modell látható, melyek a 2022 és 2026 közötti időszakban kerülnek bemutatásra és természetesen teljesen elektromosak lesznek.

hirdetés

A technikai háttérről egyelőre annyit árultak el a gyáriak, hogy az akkumulátorok teljesítménye 92-120 kWh közé lesz tehető, az elektromos erőforrások pedig lehetővé teszik majd, hogy 3 másodperc alatt teljesítsék az újdonságok a 100-as sprintet.

A most napvilágot látott képeken az SUV-ok mellett feltűnik egy sportkocsi is, mely 2026 után várható a jelenlegi állás szerint természetesen szintén tisztán elektromos hajtással és az Alpine hathatós közbenjárásával.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button