______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos prototípust villantott a NASCAR

hirdetés

A NASCAR évtizedek óta az üvöltő motorokról és a féktelen száguldásról szól. Vajon megváltozik ez a jövőben? Elektromos versenyautó-tanulmánnyal rukkolt elő a széria.

 

A NASCAR nálunk nem annyira elismert versenyszéria, de Amerikában óriási rajongóbázissal rendelkezik. Érthető, hiszen aki egyszer már kilátogatott egy ilyen futamra, azt azonnal rabul ejti az elképesztő száguldás látványa és az üvöltő 5,86 literes V8-as motorok hangja. Mondhatni, hogy ezek adják a lelkét az egésznek, így hiba lenne drasztikus változtatásokat eszközölni.

Most viszont, egy olyan NASCAR versenyautó-tanulmányt mutatott be a szériát lebonyolító cég, mely alaposan ellent mond az eddigieknek. Egy ABB, Chevrolet, Ford és Toyota által közösen megalkotott tanulmányról van szó. Egy elektromos prototípusról, ráadásul crossover karosszériával

hirdetés

A hajtás alapja az a három elektromos motor, melyek közösen 1360 lóerőnyi teljesítményt képesek leadni, az energiát pedig egy 78 kWh teljesítményű akkumulátor biztosítja. Az nem derült ki, hogy ezzel a felállással hány kört képes megtenni a villanyos gép, azt viszont elárulták, hogy maga a váz, a futómű és a fék a már meglévő belsőégésű NASCAR autókból lettek átemelve.

Kérdés, hogy mit szeretnének ezzel a lépéssel közölni a szervezők. Elektromosra vált a széria? Ez elég valószínűtlen, főleg, hogy azonnal kijelentették: “a NASCAR elkötelezett a belsőégésű motor versenyzésben betöltött történelmi szerepe iránt”.

hirdetés

Valószínűbb, hogy egy a jelenlegi széria mellett futó másik ágazat bevezetésére készülnek, ahogyan az történt a Forma 1 esetében is, illetve a versenysorozat hátterének karbonsemlegesítése is állhat a folyamat mögött. Persze, még mindig nyitott, hogy hova fut ki a dolog, érdemes lesz figyelemmel kísérni.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button