______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos pickuppal készül a Ram is

hirdetés

Hamarosan riválist kaphat a Ford F-150 Lightning és a Rivian R1-T. A Ram ugyanis bemutatta tanulmány szinten a saját elektromos elképzelését, mely közel sem visszafogott technikai tudás terén sem. A középkonzolból kivehető tablet és a tulajt követő önvezetés csak pár apróság, amit most megmutattak a gyáriak.

 

Gondolhatnánk, hogy egy gigantikus elektromos pickup annyira távol áll a villanyosítás céljainak megvalósításától, hogy alapvetően bukásra van ítélve. Pedig nem ez a helyzet, az értékesítési adatok szerint a Ford is betalált az F-150 elektromos változatával. Most pedig egyre több alternatíva kezd körvonalazódni arra, ha valaki ilyen csendes gigászokat szeretne a gépparkjában tudni.

Az idei CES-en ugyanis egyelőre csak tanulmány szinten, de bemutatkozott a Ram villanyos batárja is, a Revolution 1500 BEV Concept. Megjelenését tekintve kimondottan letisztult dizájnt láthatunk, a járgány orrát pedig a LED-es menetfény és a méretes világító Ram felirat határozza meg.

hirdetés

A turpisságok tárháza a belső térben keresendő. Ott van mindjárt az “összepréselt” kormány, melybe kis kijelzőket is építettek, de az összképből nem maradhat ki a gigantikus középső érintőképernyő sem. Ez utóbbinak különlegessége, hogy az alsó része egyszerűen lepattintható a helyéről és az autón kívül sima tabletként is használható, akár az otthoni berendezéseket is irányíthatjuk a rendszeren keresztül.

Külön műszeregységet a sofőr előtt nem találhatunk, aminek az oka, hogy a koncepció kiterjesztett valósággal feldobott Head-Up-Display használatával látja el fontos információkkal a vezetőt menet közben.

hirdetés

A kényelmesebb beszállás érdekében a hátsó ajtók “öngyilkos” funkcióval működnek, de a praktikum nem merül ki ebben. A plató ugyanis összenyitható az utastérrel, így a hátsó ülések eltüntetésével óriási rakodási felületet kapunk, ami kimondottan jól jön, ha tényleg ott használjuk az autót, ahová tervezték, mondjuk az építőiparban.

Na de képzeld el, hogy megérkezel az építési területre, ahol bejárást kell tartanod, beszélgetned kell a melósokkal és ellenőrizni a folyamatokat. Most már ekkor sem kell hátra hagynod az autókat, a Ram ugyanis olyan önvezető funkcióval rendelkezik, hogy megparancsolhatod neki, hogy téged kövessen. Bizony, te sétálsz, az elektromos batár pedig jó kiskutya módjára ott lesz a sarkadban, természetesen amíg azt a körülmények engedik.

A gyáriak a hajtás részleteibe egyelőre nem mentek bele, de 2025-re már a végleges verziót ígérik. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg már jövőre elkezdenek záporozni az információk, például elkezd majd kialakulni az árazás is. Annyiban biztosak lehetünk, hogy akár csak az F-150 Lightning, ez a villanyos pickup sem lesz olcsó mulatság.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button