______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos Hilux-koncepciót villantott a Toyota

hirdetés

A Toyota egy thaiföldi prezentáció alatt rukkolt elő egy eddig nem látott koncepcióval, mely lényegében a legendás Hilux elektromos előfutárjának tekinthető.

Sokan a világ legmegbízhatóbb és legstrapabíróbb autójának tartják a Toyota pickupját, hiszen a Hilux már számtalanszor bizonyította, hogy még akkor is működőképes marad, ha pokoli körülmények között használják igáslóként, vagy éppen véletlenül lebukfenceznek vele egy sziklafalon. Ezt a tartósságot generációk óta tartja a modell. Na de, vajon mi lesz az elektromos korszakban a sztori?

Egyelőre erre még nincs válasz, viszont minden jel arra mutat, hogy nemsokára többet tudhatunk meg. Kiderült ugyanis, hogy a japánok már gőzerővel készítik a Hilux elektromos átiratát, melyet most néhány pillanat erejéig egy Thaiföldön tartott prezentációban mutattak meg.

hirdetés

Természetesen most még erősen koncepció szintről van szó, így a technikai részletekbe nem is mentek bele a gyáriak. Az viszont tisztán látszik, hogy a Hilux Revo BEV Concept a pickup jelenlegi generációjára épül fel, csupán az orrát alakították át minimálisan, illetve oldalt, közvetlenül az ajtó előtt, megjelent a töltőcsatlakozó nyílása.

Az újdonság piacra kerülésének dátuma egyelőre még erősen bizonytalan, de biztosak lehetünk benne, hogy az elektromos Hilux nem csak egy üres ígéret, hiszen a villanyos pickupok piaca úgy pörög mostanság a világ bizonyos pontjain, hogy nem győzik gyártási kapacitással a gyártók. Elég csak arra gondolni, hogy a Ford ezen a héten indította be az F-150 elektromos változatának harmadik gyártósorát, de még így is több a befutó megrendelés, mint amennyi autót belátható időn belül el tudnak készíteni .

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button