Autós Hírek

Elektromos formában éled újjá egy legenda

Nem mindennapi elektromos koncepció látott napvilágot. Az E-Legend EL1 lényegében a legendás Audi Sport Quattro S1 szellemi utódja.

 

Az autózás fejlődéséhez számtalan legendás modell járult hozzá, a jövő közlekedése pedig jelenleg is alakulóban van. De vajon hogy lehetne ezt a két irányt összemosni? Természetesen modern, elektromos “reinkarnációkkal”.

Ehhez az eszközhöz nyúl most a szinte semmiből előbukkanó német E-Legend cég is, akik egy olyan koncepcióval álltak elő, amely megdobogtatja a régi modellekért lelkesedők szívét is. Az EL1 nem lesz más, mint az Audi Sport Quattro S1 modern átirata!

Az újdonság dizájnjáról azonnal felismerhetővé válik a négykarikások legendája, de természetesen sokkal több kerek formával operáltak a formatervezők, mint ahogy azt az Audi dizájnerei tették anno. A különlegesség orra talán a legfelismerhetőbb, jellegzetes a fényszórók alatti hármas tagolás, amit jelenleg most nem a hűtőrács elemeivel oldottak meg, hanem a két LED-es nappali menetfénnyel és a rendszámtáblával. Hátul is megmaradt a fekete elemek egysége, ám most a körbefutó fényforrás határozza meg az összképet.

Az EL1 meghajtásáért három elektromos motor fog felelni (természetesen elektromos összkerékhajtással), melyek összesen 816 lóerő leadására képesek, az energiát pedig a Porsche Taycan 90 kWh-s akkumulátor csomagjából nyerik. Ezzel 2,8 másodperces 100-as sprintet ígér a gyártó, a hatótáv pedig 400 kilométerre tehető.

Természetesen nem lesz tömegtermék a különlegességből, összesen 30 darabot terveznek belőle legyártani. Az ára 1 millió euró felett lesz valamivel. Lehet ezt még fokozni? Naná! A német cég már dolgozik az EL2 modellen is, mely a Lancia Stratos HF Stradale jövőbe átültetése lesz!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button