______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elárverezi a Porsche a 911 Speedster utolsó elérhető darabját, így segítve a koronavírus elleni küzdelmet

hirdetés

Egyre változatosabb módokról érkeznek hírek azzal kapcsolatban, ahogy a gyártók részt vállalnak a koronavírus elleni küzdelemben. A Porsche például most árverez, ráadásul nem is akármit.

 

Egyes márkák egészségügyi felszerelések gyártására álltak át, mások pedig autó vagy éppen pénzadományokkal segítik a koronavírus elleni küzdelmet. A Porsche az utóbbi kategóriába tartozik, ráadásul egyszerre teljesíti a két feltételt: autót adományoz, amiből aztán pénz lesz a vírus terjedésének lelassítására.

A német sportkocsi gyártó ugyanis az utolsó még el nem adott 911 Speedstert árverezi el, hogy aztán az érte kapott teljes összeget felajánlja a United Way Worldwide’s COVID-19 Community Response and Recovery Fund alapítványnak. Az autó érdekessége még, hogy ez nem csak az utolsó Speedster, de egyben a 991-es széria utolsó példánya is egyben, mivel most már csak a 992-es utódmodell rendelhető meg a szalonokban.

hirdetés

A jótékonysági árverést a Sotheby’s rendezi meg online, az ajánlatokat pedig április 15 és 22 között várják a sportkocsi különlegességre. Fontos részlet még, hogy aki majd a legtöbbet ajánlja, az nem csak egy vérbeli speedster-el gazdagodik, hanem egy egyedi 911 Speedster Heritage Design Chronograph órával is, illetve egy gyárlátogatás mellett vezetéstechnikai tréningen vehet részt, ahol egy Porsche tesztpilóta mutatja meg neki, hogy mire is képes az új szerzeménye.

(forrás: Carscoops)

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button