______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Eladó a Halálos Iramban film jellegzetes lánctalpasa

hirdetés

A simán csak Ripsaw névre keresztelt lánctalpas járgány a Halálos Iramban filmek nyolcadik felvonásában tűnt fel, majd egy darabig az Universal Studios múzeumában pihent. A leggyorsabb lánctalpasként emlegetik, mely most akár a tied is lehet, hiszen ez lesz a jövő hónapban megrendezésre kerülő árverés egyik sztárja a Mecum aukciós portál szervezésében.

 

A Halálos Iramban széria már évek óta egyre messzebb rugaszkodik a realitás talajáról. Annyira, hogy a nyolcadik részben már a tankszerű járművek is megjelentek a “család” palettáján. Egészen pontosan egy Ripsaw névre keresztelt lánctalpasról van szó, melyet a Tej nevezetű karakter, azaz Chris “Ludacris” Bridges hajtott csatába az egyik jelenetben.

A járgány különlegessége, hogy a “Howe and Howe” cég által gyártva egy ténylegesen rendelhető, katonai és tűzoltó feladatokra felkészített széria első darabja, mely akár távirányítással is vezethető. Apropó, vezethetőség… A Ripsaw lényegében a lánctalpasok Bugattija, azaz a világ egyik leggyorsabbja a kategóriában, hiszen akár 100 kilométeres tempóval is lehet közlekedni vele.

hirdetés

A járgány meghajtásáról egy 6,6 literes LBZ Duramax dízel gondoskodik, ami kimondottan a film kedvéért kapott egy kis teljesítmény-többletet. Egészen pontosan, a VIN 000000001-es gyártási számmal ellátott darab 911 lóerő leadására képes 1627 Nm nyomaték mellett.

A Halálos Iramban szériában felbukkant darab szerepet kapott még egy GI Joe filmben is, de aztán nem használták tovább, bekerült az Universal Studios múzeumi részlegébe, ahol eddig pihent. Ennek is köszönhető, hogy még az eredeti festés van rajta, csak a lánctalpakon és a merrevítő kereten figyelhető meg némi felületi rozsdásodás.

hirdetés

Most viszont ismét előkerült az autó, csak azért, hogy a Mecum aukciós portál segítségével új tulajdonost találjon magának. A szakértők nagyjából 180 ezer dollárra, azaz 60 millió forintra saccolják az értékét, de természetesen az árverés még hozhat meglepetéseket.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button