______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyelőre mégsem jön a Wankel-motoros Mazda MX-30

hirdetés

Bár a Mazda úgy tervezte, hogy már jövőre piacra dobja a Wankel-motort hatótávnövelő megoldásként használó MX30-at, most mégis bejelentették, hogy késni fog a dolog.

 

A tisztán elektromos Mazda MX30 piacra dobásakor már azt ígérte a japán gyártó, hogy lesz belőle egy benzines motorral szerelt, hatótávnövelt változat is. Később még több konkrétum derült ki: ez lesz a Wankel-motor nagy visszatérése a köztudatba, lényegében egy aggregátor szerepében. Mikor? Valamikor 2022 elején!

Eddig legalábbis ez volt a hivatalos terv, ami most gyökeresen változott meg. A Mazda vezetősége ugyanis az Auto News magazinnak adott interjúban árulta el, hogy mégsem jön jövőre a szóban forgó változat, sőt, egyelőre még nincs pontos dátum, hogy mikor kerülhet a szalonokba az új modell.

hirdetés

Mi miatt alakult ki a csúsztatás? Talán mégsem sikerült összerakni egy újgenerációs bolygódugattyús erőforrást, ami képes lenne kellő biztonsággal ellátni a feladatot? A japánok szerint közel sem erről van szó. Arra hivatkoznak, hogy a hatótávnövelt MX-30 jóval nagyobb akkumulátor csomagot kell hogy tartalmazzon, mint a kizárólag villanyos változat, ez pedig jelen helyzetben túlságosan drágává tenné az autót.

A japánok talán abban bíztak a tavalyi ígérgetéseknél, hogy mostanra már elérhető lesz az akkumulátorok következő generációja, mely nagyobb hatótávot ígér kisebb fizikai méretek mellett, olcsóbban. Ez egyelőre még nem igazán történt meg, így marad a kizárólag elektromos hajtás eléggé csekélyke 200 kilométeres hatótávval.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button