Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Egy új megoldás segít spórolni a hatótávval a Fiat 500-asban

Egy új üzemmóddal segít a Fiat az elektromos 500-as felhasználóknak a hatótávval takarékoskodni. Mostantól ha nagyon lecsökken az akkumulátorok töltöttsége, automatikusan energiatakarékos módra vált az autó.

 

A mobiltelefonok világában már régóta ismert jelenség, hogy az akkumulátor feszültségének vészes csökkenése esetén a szerkezet elkezd veszteni a hatékonyságából és letilt néhány funkciót, hogy ezzel is időt nyerjen arra, hogy a legközelebbi töltési lehetőségig a fontosabb dolgok használhatók maradjanak. Mostantól ugyan ezen elv szerint működnek a Fiat 500 modellek is a gyártó legújabb szoftveres frissítésének köszönhetően.

hirdetés

Az új energiatakarékos üzemmód lényege, hogy ha a kocsi úgy érzékeli, hogy már csak kevesebb mint 50 kilométeres hatótáv maradt hátra, akkor automatikusan aktiválódik az energiatakarékos eljárás. Ez azt jelenti, hogy a végsebesség 80 kilométeres óránkénti tempónál lesz maximalizálva, az egypedálos vezetés (nagyobb a rekuperálás mértéke) kerül előtérbe, a hűtés-fűtés pedig minden szinten leáll, ezzel is csökkentve az energiafelhasználást.

Fontos, hogy az vészüzemmód bármikor felülírható a gázpedál határozott lenyomásával, vagy az üzemmód kapcsoló elforgatásával, így nem kényszer az energiával spórolás, csupán egy lehetőség, hogy több esélye maradjon a tulajdonosnak eljutni a legközelebbi töltési lehetőségig, ahol megfelelő gyorstöltővel akár 35 perc alatt visszanyerhető a 320 kilométeres hatótáv 80 százaléka.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button