Autós Hírek

Egy új elektromos modellel kezdi az évet a Volkswagen

Január legelejére ígér egy új elektromos bemutatót a Volkswagen. Hogy pontosan melyik ID modell érkezik, azt egyelőre nem árulták el, de nagyon úgy néz ki, hogy végre bemutatkozik az elektromos szedánjuk.

 

Nem kezdi tétlenül a 2023-as évet a Volkswagen. A németek ugyanis bejelentették, hogy tovább bővítik az elektromos palettájukat. Nem koncepció szinten, hanem egy ténylegesen kész modellel.

Azt, hogy pontosan milyen autó érkezésére számíthatunk nem árulták el a gyáriak, de logikus lépés lenne, ha a júniusban tanulmány szinten bemutatott Aero Concept, azaz az ID modellcsalád szedánja lepleződne le sorozatgyártásra érett változatban.

Ez már csak azért is valószínű, mert a Carscoops magazin nem is olyan régen szerzett pár kémfotót, amin alig álcázva látszik az autó, mely a híresztelések szerint ID.7 néven kerül majd be a kínálatba. A kémfotókon jól kivehető, hogy a végleges szedán jóval visszafogottabb dizájnt kap, mint az Aero tanulmány, de azért a jellegzetes ID elemek könnyen kivehetőek rajta.

Természetesen a technikai részleteket sem árulták el eddig a Volkswagen képviselői, így csak elméleti szinten említhető meg, hogy az ID.4 hajtása lesz egy az egyben átemelve az újdonságba. Az viszont már korábban kiszivárgott, hogy egy- és kétmotoros változatban egyaránt elérhető lesz, a 600 kilométer feletti hatótávról pedig a 77 kWh-s akkumulátor gondoskodik majd.

A premier egészen pontosan január harmadikára lett kitűzve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button