______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy svájci cég venné meg a Lamborghinit

hirdetés

Bár hivatalosan nem árulja a Volkswagen a Lamborghini márkát, most néhány kiszivárgott dokumentum szerint mégis komoly megkeresést kaptak a svájci Quantum Group AG-től. Hivatalosan még nem reagáltak a németek a 7,5 milliárd eurós ajánlatra.

 

A Volkswagen csoporton belül leginkább a Bugatti került elő mostanság, mint esetlegesen eladható márka, ám most az Autocar magazin megvilágítása szerint a Lamborghini is felkeltette egy nagy vásárló érdeklődését. A kiszivárgott dokumentumok szerint ugyanis a svájci Quantum Group AG nem éppen szerény 7,5 milliárd eurós ajánlatot nyújtott be a sportos márkáért cserébe a német anyacégnek.

Arról a Quantum Group-ról van szó, mely az elektromos sportkocsi piacra betörni készülő Piech Automotive-ot is jegyzi. Na de hogy kapcsolódik egymáshoz a Piech és a Lamborghini? A márka alapítója nem más, mint Anton Piëch, annak a Ferdinand Piëch-nek a fia, aki a dízelbotrány idején volt a Volkswagen igazgatója, illetve társalapító szinten megtalálhatjuk a cégben Matthias Müllert, a Porsche és a Volkswagen régebbi elnökségi tagját is.

hirdetés

A Volkswagen sportmárkája tehát ilyen szinten közel áll a Quantum Group-hoz, ám a német anyacég egyelőre nem reagált hivatalosan a vételi ajánlatra. Csupán kommentár szinten a Volkswagen csoport annyit árult el, hogy a Lamborghini márka jelenleg nem eladó, de ha azt nézzük, hogy a németek villanyosítási terveibe egyelőre nem igazán illik bele a Lamborghini benzingőzös V12-es motorokra támaszkodó eszmeisége, Herbert Diess akár el is játszhat az adás-vétel gondolatával.

Mindenesetre a Quantum nem veszi félvállról az ajánlatot és a vételi szándékhoz már konkrét terveket is csatolt. Ha sikerülne megkötni az üzletet, akkor a Lamborghini megindulna a villanyosítás útján, illetve a svájciak szándéknyilatkozatából az is kiderült, hogy az Audival kötnének öt évre szóló beszállítói megállapodást. A csoport egy németországi székhelyű Fejlett Autóipari Innovációs Központot is létre kíván hozni akkumulátorcellák és -csomagok gyártására.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button