______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy napig tartott ki az elektromos autók állami támogatására elkülönített összeg

hirdetés

Mondhatni, hogy egy picit alul lett méretezve az elektromos járművek állami támogatására elkülönített 5 milliárd forintos keret. Alig egy nap alatt elfogyott a teljes összeg, további pályázatokat nem fogadnak be.

 

Nemrég mi is beszámoltunk az új fajta elektromos autó állami támogatási rendszerről, amire összesen 5 milliárd forintot különített el az állam. Azt sejtettük, hogy nem lesz hosszú folyamat ennek az összegnek az eltapsolása, ám a tényleges lecsengés gyorsaságára szinte senki sem számított.

Az IFKA honlapján ugyanis hétfő reggel 8 órától kezdődött meg a pályázatok befogadása, kedden délben pedig már az alábbi üzenet fogadta a kíváncsiskodókat.

hirdetés

Bizony, az akcióra szánt összeg alig egy nap alatt fogyott el, ami annyit tesz, hogy a ZFR-D-Ö-2020 pályázatra, vagyis az elektromos autók árának állami támogatására nem fogadnak be több jelentkezést. Sőt, mivel az IFKA közleménye szerint így is több mint 2000 igénylés érkezett be az eredetileg tervezett 1200+240 (normál+taxi) darab helyett, még az sem kizárható, hogy a már befogadott pályázatok közül is visszadobnak majd néhányat a szóban forgó keret túllépését elkerülendő.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button