______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy legenda előtt tiszteleg az Abarth

hirdetés

Egy igazi versenyautó ikon előtt tiszteleg az Abarth legújabb modellje, azaz pontosan negyven évvel ezelőtt vonult nyugdíjba a 131-es modell Rally változata. Ez a 695 Tributo 131 Rally, melyből csupán 695 darabot készítenek el a gyáriak.

 

Azt már megszokhattuk, hogy az olaszok általában érzelmi oldalról közelítenek meg mindent. Egy igazi olasz autó általában szép, jó vezetni és a versenypályától sem riad vissza. Pontosan úgy, mint egykoron az Abarth 131 Rally, mely a korszaka egyik legeredményesebb versenygépe volt. De ennek már idestova negyven éve.

Ezt a kerek évfordulót ünnepeli most a gyártó egy különleges szériával, melyet a 695 modellre húznak rá. Kizárólag kék (kéttónusú is) és szürke fényezéssel kérhető, a rali világát pedig a méretes hátsó szárny, az agresszívabbra szabott lökhárító és a küszöbök kiképzése idézi fel.

hirdetés

A dinamizmusról a már jól ismert 1,4 literes benzines erőforrás felel 180 lóerős teljesítménnyel, a megállásról pedig az egyedi Brembo fékrendszer gondoskodik elöl 305, hátul pedig 240 mm-es féktárcsákkal.

A belső térben is érezteti a gyártó, hogy egy ünnepi modellben ülünk, ugyanis a fejtámlán, a műszerfalon, valamint az ajtókon is megjelenik a legendás 131 Rally sziluettje.

hirdetés

A széria természetesen limitált példányszámban készül csak el. Stílusos lenne, ha mondjuk 131 darabról lenne szó, de valószínűleg a gyártó ezt egy picit kevésnek érezte, így az alapokat adó modell megjelölésével megegyező számot választottak, azaz 695 darab készül majd el belőle.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button