______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy kínai oldal szerint a Tesla új gigagyárában lejjebb adtak a minőségből. Most az amerikai gyártó perre megy.

hirdetés

A kínai Pingwest oldal még december közepén közölt le egy cikket, melyben a Tesla helyi gyárüzemében uralkodó kaotikus állapotokról számolt be. Természetesen az amerikai cégóriásnak ez nem tetszett, most perre is viszik az ügyet.

 

A Tesla kínai gyáregységében már gőzerővel folyik a munka, amibe egy cikk erejéig betekintést nyerhetünk a Pingwest oldal segítségével. Az ott felvázolt kép viszont nem olyan fényes, mint amit egy amerikai autóipari óriás kommunikálni szeretne, ami most nem kis bonyodalmakat jelent majd a médiaorgánumnak.

A Tesla ugyanis hivatalosan is perre viszi az ügyet, mert szerintük nem igaz, ami az írásban olvasható. Na de miről is van szó pontosan? Leginkább a gyártási minőség alacsony szintjéről és az alkalmazottaknak biztosított munkakörülmények elégtelenségéről az oldal szerint.

hirdetés

A Pingwest az anyag összehozásához régebbi és mostani Tesla alkalmazottakat is megkeresett, akik a magazin szerint egybehangzóan állítják, hogy a gyártó nemes egyszerűséggel kútba dobja a minőség kérdését, hogy tartani tudja megrendelések kiszolgálását. “A Tesla mindent megtesz, hogy tartani tudja a kitűzött célokat, még a minőségen is csökkent, ha éppen az kell hozzá”- hangzik a kijelentés, majd egy jelenlegi melósra hivatkozva leírásra kerül, hogy míg a múltban 80 ponton kellett megfelelnie minőségellenőrzésen egy autónak, hogy elhagyhassa a gyárat, ma már ez alig éri el a 60 pontot.

Még súlyosabb kijelentés, hogy az alkalmazottak szerint jelenleg majdnem minden legyártott autó különbözik a másiktól, hiába egy gyártósorról van szó, azaz ezek “alapvetően teljesen más autók, lényegében hibás termékek.”. Nem túl szép az sem, hogy a források szerint a Tesla egyszerűen nem hajlandó visszahívást bejelenteni, a hibák többségét szépen csöndben próbálja meg helyrehozni vagy éppen eltusolni gyártás közben. Szó esett a munkakörülményekről is, melyek a Pingwest szerint szintén nem túl jók. Főként az étkezést érték kritikák, amik szerint a munkások még rendes ételt sem kapnak, csupán instant tésztákat szolgálnak fel nekik az erre kijelölt időpontban.

hirdetés

Azt nehéz eldönteni, hogy melyik félnek van igaza, mindenesetre érthető a Tesla jogi lépése is, hiszen az ilyen híresztelések alapvetően befolyásolhatják a cég megítélését, ami érthető módon roppant kedvezőtlen hatással a profitra és a részvények árfolyamára.

(forrás: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button