______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy angol felmérés szerint a Porsche a legrosszabb márka szervizelés szempontjából

hirdetés

Egy angol garanciális eseteket vizsgáló szolgáltató, a Warrantywise egy igencsak érdekes felmérést készített el az elmúlt két évre visszamenőleg. Szerintük a Porsche a legszervizigényesebb márka, még a Land Rover és a Jaguar is jobban teljesített mostanság.

 

Ahhoz nem fér kétség, hogy a Porsche minden egyes modellje egy műremek a maga kategóriájában, ráadásul vezetési élmény tekintetében is ott vannak a csúcson a németek. Az már más kérdés, hogy fenntartás és megbízhatóság tekintetében hol tartanak a gyáriak. Az angol Warrantywise cég felmérése szerint ezen a téren nagyon rosszul teljesít a márka, állítja a Carscoops autós portál jelentése.

A Warrantywise mintegy 13 ezer garanciális bejelentést vizsgált meg Angliában az utóbbi két évre visszamenőleg, majd azt elemezve állították fel a negatív rangsort. A pontszámok kiszabásánál két szempontot vettek figyelembe: a javítási költségeket és azok gyakoriságát.

hirdetés

Az eredmény több mint meglepő. Kiderült ugyanis, hogy a Porsche maximális javítási költség terén ugyan elmarad a Land Rover-től, ám a garanciális igények gyakorisága szerint a legrosszabban teljesít a piacon. Az angolok szerint a BMW és az Alfa Romeo is megbízhatóbb márka. A legnagyobb összegű javítás első díját a Land Rover vitte el, de csak néhány fonttal lemaradva kullog mögötte a Mercedes.

Érthető módon a japán márkák kimondottan jól teljesítettek, a negatív listára csak a Mitsubishi került fel tizedik helyezettként.

hirdetés

 

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button