______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Dakar megjelöléssel jön a terepjáró Porsche 911

hirdetés

A Porsche hivatalosan is megerősítette, hogy felkerül a palettára a terepjárósított 911-es. Az is kiderült, hogy Dakar névvel látják el a legendás 1984-es győzelem előtti tisztelgésként.

 

Terepjáró Porsche? Ez nem új dolog. Az viszont, hogy egy 911-es modell kap terepre felkészített változatot, eddig csak utólagos átépítésekkel valósulhatott meg, többnyire versenycélokra. Most viszont tényleg felkerül a német gyártó palettájára a terepes 911-es, mely ráadásul a beszédes Dakar megjelöléssel lesz megtalálható a szalonokban.

A névválasztás persze nem meglepő, elég csak a gyártó 1984-es Párizs-Dakar győzelmére gondolni, ahol egy jelentősen átalakított 911 Carrera verte agyon a konkurenciát.

hirdetés

A 2023-as 911 Dakar technikai specifikációiról egyelőre nem árult el konkrétumokat a Porsche, csupán arról számoltak be, hogy az újdonság tesztelését közel sem vették félvállról. Egészen pontosan 500 ezer kilométert tettek meg vele a legszélsőségesebb körülmények között, hogy az autó tényleg ne okozzon csalódást a rajongóknak és vásárlóknak. Természetesen Dubai homokdűnéi és Svédország fagyos lankái sem maradtak ki a szórásból.

“Ezt az autót hihetetlen jó vezetni. Minden olyan precízen és átgondoltan működik. Az ember nem is gondolná, hogy mire képes, amíg nem tudta kipróbálni”- írta le az élményeit az egykori ralilegenda, Walter Röhrl.

hirdetés

A különlegesség hivatalos premierjére szerencsére már nem kell sokat várni, azt ugyanis egy hét múlva ejti meg a gyártó a Los Angeles Auto Show keretein belül-

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button