Autós Hírek

Csupán 500 darab készül a Ford Fiesta ST tovább bolondított változatából

A Ford egy szinttel tovább gondolta a Fiesta ST-t, amit limitált szériaként dobnak a piacra. Az ST Editon lóerők tekintetében nem lett több, mégis nagyobb az élvezeti faktor az apróbb változtatásoknak köszönhetően.

 

A Ford a Fiesta ST új generációjával igencsak magasra tette a lécet a kis hot hatch modellek között, bár a három henger tudata azért erőteljesen képes megosztani a rajongókat maga körül. Aki viszont próbálta már a járgányt, az tudja, hogy a 200 lóerős teljesítménynek és a sportos hangolásnak köszönhetően megvan benne az a kis plusz, ami egy jó kis élményautózáshoz kell. Most ezt gondolták tovább a gyáriak egy limitált széria erejéig.

A Fiesta ST Edition motorikusan semmivel nem lett több, inkább a futómű környékén piszkálták meg a mérnökök a megfelelő hatás érdekében. Kapott például egy teljesen új 18-as felni szettet, ami pontosan 8 kilóval könnyebb, mint az eddig használt készlet. Ez első hangzásra nem egy eget rengető súlycsökkentés, de nem szabad elfelejteni, hogy rugózatlan tömegről van szó, ahol minden kiló számít egy élményautó esetében.

A pályanapozást kedvelők értékelni fogják az állítható lengéscsillapítást, illetve az elől 15, hátul pedig 10 milliméteres karosszéria ültetés is csak jót tesz az aerodinamikának és a stabilitásnak. Nem szabad kihagyni a felsorolásból a Quaife önzáró differenciálművet sem, mely szintén a kanyarsebesség növelését szolgálja.

Külső tekintetében lényegében csak a fekete tükörház és a tető különbözteti meg egymástól a “sima” ST és az ST Edition kiviteleket, de attól sem kell félnünk, hogy minden sarkon belefutunk majd egy-egy ilyen példányba. Már csak azért sem, mert összesen 500 darab készül belőle, amiből 300 példány az angol piacon lesz szétszórva. Európa többi része tehát már csak 200 darabon osztozkodhat, így jó eséllyel 1-2 példánynál többet nem fognak kicsiny hazánkban regisztrálni a közeljövőben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button