Autós Hírek

Csupán 10 példányban készül el a Manhart Mercedes-AMG SL átirata

A Mercedes-AMG SL 63 már önmagában is egy komoly sportautó, de a Manhart most egy kis limitált széria erejéig még magasabbra helyezte azt a bizonyos lécet. Mindezt tette úgy, hogy közben nem nyúlt bele drasztikusan a gyári dizájnba.

 

A Mercedes-AMG kínálatában található meg ma már csak az SL, mely a németek elegáns nyitott tetejű sportkocsija. Ennek tekintetében szó sincs visszafogott teljesítményről vagy kompromisszumokról, azaz csak 4 literes V8-as motorral készül járgány, mely gyárilag 585 lóerő leadására képes. Ez már magában brutális teljesítmény, de persze van, akinek nem elég.

Rájuk gondolt a Manhart tuningműhely, amikor megalkották az SL 700 R névre keresztelt átalakításukat. Az elnevezés ebben az esetben arra utal, hogy a már említett 4 literes erőforrást némi átalakítással sikerült 707 lóerőre felhúzniuk 935 Nm nyomaték megléte mellett.

A Manhart szereti látványosan átalakítani az alanyok karosszériáit is, ám ebben az esetben úgy döntöttek, hogy nem nyúlnak hozzá a gyári elegáns vonalakhoz. Persze, azért a jellegzetes aranyszínű csíkozások és kiemelések itt is feltűnnek, illetve sokat dob az összképen a 22 colos Y-küllős felniszett is.

Az SL 700 R különlegessége, hogy csupán 10 darabot készítenek el belőle, azaz gyűjtői darabnak sem utolsó. Persze, ha nagy a vásárlói igény, akkor lehetnek még később SL átiratok a Manhart kínálatában, de azok értelemszerűen már más kiegészítőkkel és teljesítményszintekkel kerülnek bemutatásra.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button