______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Célegyenesben a Tesla kamionja?

hirdetés

Először 2017-ben beszélt Elon Musk a Tesla elektromos kamion tervekről, azóta pedig hébe-hóba bukkannak fel információk az amerikai teherszállítóról. Egy gyári informátor szerint már nem kell sokat várni a gyártás kezdetére.

 

Ahhoz már hozzá szoktunk, hogy ugyan Elon Musk hajlamos a tervei megvalósítására, néha azonban fenntartással kell kezelni a bejelentéseit. Legalábbis a közeljövőre vetítve biztosan.

Elég csak a Cybertruck esetére gondolni, ami már évek óta a “most már tényleg kész” bejelentések sorozatát hozza magával, de ide lehet sorolni a Tesla elektromos kamionját is, melyről először 2017-ben hallhatott a nagyközönség, azóta viszont szó sincs még sorozatgyártásról. Ez változhat meg most nemsokára az Electrek magazin szerint!

hirdetés

Egy gyári informátor ugyanis elárulta, hogy a Tesla Semi hajtástengely gyártósora lényegében készen áll, vagyis hát éppen a végső minőségbiztosítási teszteken megy keresztül. Ez az utolsó lépés amely ahhoz szükséges, hogy megkezdődhessen a sorozatgyártás a nevadai üzemben.

Ezek szerint adná magát az idei kezdés, ám maga Elon Musk nyilatkozta pár héttel ezelőtt, hogy egyelőre az akkumulátorok korlátozott száma miatt nem számíthatunk arra, hogy a Semi gyártásba kerül, a 2022-es kezdést viszont ő is megvalósíthatónak látja.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button