______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Büntetik az autópályán tötyörgést az Emírségekben

hirdetés

Abu-Dzabi hatósága drasztikus döntésre szánta el magát az Egyesült Arab Emírségek egyik autópályáján egyre jobban eluralkodó jelenség miatt. Minimális sebességkorlátot határoznak meg, azaz innentől aki 120 kilométeres óránkénti sebességnél lassabban használja a belső sávot, az büntetésre számíthat.

 

Az Egyesült Arab Emírségek a világ egyik legdinamikusabban fejlődő területe közlekedés szempontjából is. Az úthálózat minősége világszínvonalú már, így az autópályákon például kényelmesen tartható a szabályozásban meghatározott 140 kilométeres óránkénti sebesség is.

Igen ám, de Abu-Dzabi hatóságának arra kellett felfigyelnie az elmúlt időszakban, hogy egyre többen tartják fel a forgalmat a belső sávban akár 100 kilométeres óránkénti sebesség alatt tötyörögve. Ezzel nem csak a forgalom ritmusát billentik fel a túlságosan óvatos sofőrök, hanem veszélyes és szabálytalan manőverekbe hajszolják bele a többi közlekedőt.

hirdetés

Ezért is született most meg egy új szabályozás egy több mint 60 kilométeres autópálya szakaszon, ahol innentől a belső sávban minimum sebesség korlátozás is érvényben van. Ez annyit tesz, hogy aki 120 km/órás tempó alatt halad a belső sávban, az bizony pénzbüntetésben részesül. Persze, ez csak a belső sávra értendő normál forgalmi körülmények mellett, a többi sávon továbbra sincs érvényben minimum sebesség korlátozás. A rendőrség külön kiemeli, hogy a bevezetés előtt egy felmérésben kérték ki az autósok véleményét, akiknek a 78 százaléka támogatta a korlátozás érvénybe léptetését.

forrás: Instagram

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button