______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bogár-lökhárítót találtam. Mi legyen a sorsa? Kérdezz-Felelek Extra

hirdetés

Egy kedves olvasónk azzal keresett meg minket, hogy talált pár régi Bogár-lökhárítót, amitől szeretne megszabadulni. A legjobb az lenne, ha olyan embereket találna meg, akik tényleg értékelik az ilyen dolgokat. Merre érdemes elindulni? Csik az eddigi tapasztalatai alapján igazítja útba a kérdezőt.

 

Előfordul, hogy költözésnél az ember olyan tárgyakba botlik, melyek számára nem jelentenek semmit, mások számára viszont akár a kincsek kategóriájába is tartozhatnak. Kedves olvasónk is így járt egy pár Volkswagen Bogár-lökhárítóval.

“Sziasztok!

Éppen nézem Csikós úr legújabb kalandjait 🙂 és megint eszembe jutott, hogy megkérdezzek egy dolgot, hátha tudtok adni ötletet.

hirdetés

Pár éve vettünk egy házat és az előző tulaj nagy bogár fan volt úgyhogy itt hagyott nekünk 2 db fekete bogár lökhárítót amit csak rakok egyik sarokból a másikba. Ahogy nézem nagyon nyerészkedni nem lehet rajta (20e Ft környékén találtam párat) így ha esetleg akadna olyan “bogaras” akinek nagyon kéne, akkor szívesen odaadnám annyiért amennyit neki megér 🙂
Hol lenne érdemes ezt meghirdetni? Nem szeretném egy random vasgyűjtőnek odaadni, bár biztos elvinnék ha kiraknám a ház elé 🙂

Köszi
PL”

Nézzük, hogy a kérdező helyében Csik merre indulna el, ha tényleg olyan helyre szeretné eljuttatni az alkatrészeket, ahol komolyan keresik is.

Szia!

hirdetés

A világ úgy alakult át az elmúlt években, hogy lehetővé vált, sőt, egy ideje már szükségessé is, hogy egy akármi hirdetésénél közvetlenül elérd azokat, akiknek a legvalószínűbben el tudod adni. Ezt hívja a marketing-nyelvezet célcsoport-elérésnek.

Régebben egy pár ilyen lökhárítót vagy a Veterán újság apróhirdetés rovatában, vagy a Veterán adok-veszek internetes oldalon, a Vatera aukciós oldalon, vagy az apronet.hu-n hirdettél volna meg – mivel ezek ingyenesek, ezért ma is működnek, de nem igazán célravezetőek. Még régebben az Expressz és a Hirdetés nevű újságokban (papír) próbálkoztál volna, de ez már boomer duma…

Ma viszont már nem tudod elkerülni a Facebook használatát, mert az célra tart. Ezt a levelet általánosan írom mindenféle eladandó cuccra, szerintem elég sok mindenre alkalmazható a recept.

Meg kell fogalmazni, mitől akarsz szabadulni. Egy pár Bogár-lökhárítótól. Ha a pénz nem, csak az érdekel, hogy ne nálad legyen, hanem valaki olyanhoz kerüljön, akinek fontos (az egyik ember szemete a másik kincse-alapon), akkor tedd fel jó hosszú időre (3 hét) a Vatera autóalkatrész-rovatába egy forintos minimál áron.

Ha pénzt szeretnél látni belőle, akkor először is, a Facebook Marketplace-re tedd, az általánosba, ezt először. Ezt követően – és ez a leginkább célravezető – érdemes feliratkozni az oldtimer adok-veszek csoportba: https://www.facebook.com/groups/oldtimer.auto, ott már közelebb vagy a neked fontos emberekhez.

De legjobb, ha a) eleve a bogarasok körébe célzol, vagy B) eleve a veteránosoknak dobod fel.

A) bogarasok:

https://www.facebook.com/groups/515939221789696/

B) veteránosok:

https://www.facebook.com/groups/335253869854396/
https://www.facebook.com/groups/926115084190837/
https://www.facebook.com/groups/1270769189758624/

Tudom, plusz meló lefotózni, feliratkozni, megvárni a visszajelzést, hogy felvettek, de ha belegondolsz, hogy nagy biztonsággal olyannal teszel jót, aki eleve keres valami ilyet, az talán megéri. Nálam rettenetes mennyiségű Ponton, állólámpás Merci, Alfa 33-as, NSU OSL 251, Steyr-Puch és egyéb alkatrész hever, és pont azért nem hirdetem meg őket soha, mert nagyot kéne nyelni, lefotózni, feltölteni, fogadni az embereket… Szóval megértelek, ha a legegyszerűbb megoldást választod. És az valószínűleg a Vatera. Aki leüti, köteles kifizetni és elvinni, nincsenek kérdések.

Remélem sikerült jól összekuszálnom a szálakat 😀

Szia,
Csik

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button