Autós Hírek

Bődületes magasságokba tör a Mercedes-Maybach

A Mercedes-Maybach lett a hivatalos partnere annak a törekvésnek, mellyel jövő év végétől embereket repítenének fel a sztratoszféra határáig. Nem csak a földi mozgatást végzik el a németek, hanem Space Perspective hőlégballonjának az utasterét is segítenek úgy kialakítani, hogy minél nagyobb luxust tapasztaljanak a fizető vendégek.

 

A Space Perspective cég már egy ideje dolgozik azon a projektjén, mellyel fizető utasokat szállítanának 100 ezer láb, azaz 30 kilométer magasra, hogy azok onnan csodálják meg a kilátást és szerezzenek életre-szóló élményeket. Persze, ehhez a magassághoz már komoly előkészületek szükségesek, főleg, ha hőlégballon-rendszerrel próbálják meg megugrani a feladatot.

Éppen ezért, nem zárkózik el a Space Perspective a komoly partnerektől sem. Most például a Mercedes-Maybach jelentette be, hogy ők is részesei lesznek a fejleményeknek, ráadásul nem elhanyagolható mértékben.

Természetesen adott, hogy majd a német gyártó elektromos járművei szállítják az utasokat a jövőben a felszállóhely és a szállodák között, de azért a Mercedes ennél nagyobb feladatot is magára vett. A nyomáskiegyenlített kapszula belsejének kialakítása is az ő feladatuk lesz, hogy az utasok minél nagyobb kényelemben és luxusban érezzék magukat.

A tervek szerint a kapszulát már idén próbaemelkedésekre küldik, de hivatalosan csak 2024 végén kezdődnek majd meg az utasokkal repülések, melyek nagyjából 125 ezer dollárba, azaz jelenlegi árfolyamon 44 millió forintba kerülnek majd. A repülés hossza? Picit több mint két óra, de természetesen étel- és italfelszolgálás is lesz a fedélzeten.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button