______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bizarr visszahívások, avagy ölhet a Fiat logó, a Seat pedig frontális karambolt vízionál

hirdetés

Visszahívásokból mostanság nincs hiány, ez sajnos az egyre bonyolultabb technológiák velejárója. Vannak viszont igencsak kínos bakik is, mint például a Fiat Panda és a Seat Alhambra esete.

 

Gyakorlatilag nem telhet el hét anélkül, hogy egy tucat gyártó ne jelentsen be kisebb-nagyobb visszahívásokat. Persze ezek többsége nem akkora kaliberű, mint például a kigyulladó BMW dízelek esete, így nem kap nagy visszhangot a sajtóban egyik sem. Pedig vannak igencsak furcsa, sőt helyenként bizarr bakik is.

Ilyen például a most meghirdetett Fiat Panda visszahívás is, melyben a tavaly év elején gyártott példányokat várják vissza a szervizekbe egy komolyabb ragasztás erejéig. Bizony ragasztásról van szó, ugyanis kiderült, hogy a kormánykerékre szánt Fiat embléma ragasztása nagyon hamar meggyengül. Persze, ez több esetben maximum esztétikai hibát eredményez, légzsáknyitást eredményező balesetnél viszont komoly veszélyforrás lehet az alattomos módon lövedékké váló jelzés.

hirdetés

Furcsa és veszélyes hibát találtak a Seat Alhambra 2015-ös modellévénél is. Kiderült ugyanis, hogy a légzsákok vezérló egysége gyárilag hibás elemeket tartalmaz, aminek könnyen indokolatlan lufidurrantás és övfeszítés lehet a vége akár teljesen nyugalmi helyzetben is.

Természetesen, mint minden visszahívás esetében, jelen helyzetben is minden problémát díjmentesen hárítanak el a márkaszervizekben, így nem érdemes halogatni a látogatást.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button