______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bezuhant a luxusautó-piac Dél-Koreában az új cégautó rendszámok miatt

hirdetés

Dél-Koreában idén lépett életbe egy új szabályzat, mely feltűnő zöld rendszámmal különbözteti meg a kimondottan drága céges autókat.

 

A világ számos pontján bevett szokás manapság már, hogy nagyon drága gépjárművek céges autóként kerülnek az utakra. Ennek legfőbb oka egyértelműen a kedvezőbb finanszírozás és az adózás, amit sokszor olyan kocsikra is igénybe vesznek az emberek, melyeknek nem biztos, hogy keresnivalójuk lenne a céges közegben.

Dél-Korea például megunta, hogy egyre több új Bentley, Rolls-Royce és Lamborghini rótta az utakat céges járgányként, de egyértelműen magán felhasználással. Olyan kocsikról is tudomást szereztek a hatóságok, melyeket a cégvezetők kimondottan a rokonaik számára regisztráltak céges autóként, ezzel alaposan kedvezőbb anyagi feltételeket teremtve a luxusautózáshoz.

hirdetés

Mit tettek? Egy olyan törvényt iktattak be, mely kimondja, hogy az olyan céges autókat, melyeknek az értéke meghaladja a 80 millió dél-koreai wont (nagyjából 21 millió forint), azokat feltűnő zöld rendszámokkal kell ellátni. Visszatartó erő ez? A Korean Times által közölt cikk szerint mindenképp, a cégtulajdonosok ugyanis nem igazán szeretik ezt a fajta megkülönböztetést. Az egyik oka ennek a jelentés szerint, hogy Koreában általánosságban kedvezőtlen kép alakult ki a céges, lízingelt és bérelt autókról, illetve ott van még az is, hogy a zöld rendszám egy Lamborghinin egyértelmű üzenetet is rejt az adóhatóságok felé.

A helyzet olyannyira beleszólt a vásárlási szokásokban, hogy idén a Bentley forgalma 77 százalékot esett az országban, a Rolls-Royce és a Porsche pedig 35 és 23 százalékos veszteségről számolt be.  A Korea Times kiemeli azt is, hogy ezzel a teljes regisztrált gépjárműállomány 28 százaléka céges már csak ebben a pillanatban, míg tavaly ez 40 százalékra volt tehető.

hirdetés

forrás: Korean Times

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button