______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bemutatkozott a valaha készült legzöldebb Bentley

hirdetés

Stílusosan, zöld fényezéssel mutatkozott be a Bentley Flying Spur hibrid változata. Semmi sem véletlen, károsanyag-kibocsátás terén is ez a márka eddigi legzöldebb modellje.

 

Mindig is fontos volt, de az elmúlt években az autógyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Még az olyan, egykoron lakás nagyságú V motorokkal dolgozó márkák is elkezdtek kizöldülni, mint például a Bentley.

A kizöldülést jelen esetben szó szerint is kell érteni, hiszen a Bentley újdonsága különleges zöld fényezéssel mutatkozott be. Semmi sem véletlen, ez bizony a Flying Spur hibrid változata!

hirdetés

Na de mire ennyire büszkék a gyáriak? A lényeg, hogy a valaha gyártott legkörnyezetkímélőbb modelljüket sikerült most leleplezniük. A meghajtásról egy konnektoros hibrid rendszerbe épített 2,9 literes V6-os benzines erőforrás gondoskodik, de alapvetően tisztán elektromos üzemben is képes a luxusjárgány haladni akár 41 kilométert is. Persze, ez nem a világ vége, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egy kimondottan méretes és nehéz autóról van szó. Ami ennél is fontosabb, hogy a hivatalos adatok szerint a hibrid Flying Spur egészen elenyésző mennyiségű, 75 grammnyi CO2-t juttat a légkörbe kilométerenként.

A kizöldülés mellett közel sem lehet azt mondani, hogy elgyengült az autó, hiszen a rendszer összteljesítménye 544 lóerő, ami csupán 6 darab lovacskával marad el a V8-as változat tudásától.

hirdetés

A hibrid Flying Spur a gyártó második benzin-elektromos modellje a Bentayga után, ám a tervek szerint 2024-ben megtörténik a paletta teljes hibridesítése, majd 2030-ban már csak tisztán elektromos autókkal foglalkozik a neves angol márka.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button