______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bemutatkozott a Mercedes elektromos csúcsmodellje, az EQS

hirdetés

Kimondottan bőséges hatótáv, a márkára jellemző luxus és helykínálat jellemzi a Mercedes elektromos luxusautóját. Az EQS lényegében egy hangtalan és fura megjelenésű S osztály.

 

A Mercedes már egy ideje szivárogtatja az információkat a legújabb csúcsmodelljéről, mely természetesen teljesen elektromos és az EQ modellcsalád része. Most viszont, hogy ténylegesen összeállt a kép, még figyelemreméltóbb a németek húzása a villanyos piacon.

Az új EQS ugyanis nemes egyszerűséggel mindenből próbál egy picit többet adni, mint amit elektromos fronton megszokhattunk. A formája azért olyan fura, mert a mérnökök szakítottak minden eddigi tradíciójukkal, és amit csak lehet, feláldoztak kedvező légellenállási értékek oltárán. Ennek köszönhetően az eddig alkotott legáramvonalasabb autó került most bemutatásra, melynek légellenállási együtthatója csupán 0,20!

hirdetés

Ennek is köszönhető, hogy az 5,2 méteres járgány a 107,8 kWh teljesítményű akkumulátorokkal WLTP szabvány szerint akár 770 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel, a hatjás pedig kiviteltől függően a hátsó- vagy mindkét tengelyre képes hatni.

Kezdetben kétféle változatban válik az újdonság megvásárolhatóvá EQS 450+ és az EQS 580 4matic néven, melyek közül az első egy hátul elhelyezett motorja 333 lóerőt présel ki magából, míg a második már tengelyenként rendelkezik egy erőforrással és 524 lóerő leadására képes.

hirdetés

Az EQS futóműve alapáron légrugós és adaptív állítással rendelkezik és a hátsó kerekek is kormányozottak. Ez utóbbi már csak azért is érdekes, mert felár nélkül 4,5 fokot képesek fordulni a hátsó kerekek, de némi plusz pénzért 10 fokot is elérhetünk ezen a ponton.

Természetesen nem lenne luxus modell az EQS, ha nem a legmodernebb technikai vívmányokat vonultatná fel, így értelemszerűen van például önállóan parkoló rendszer, mesterséges intelligenciával felvértezett asszisztens, közeledésre magától kitáruló, majd gombnyomásra bezáródó ajtó, illetve többféle programot is ismerő ülésmasszás funkció is a repertoárban.

Az árazás egyelőre ismeretlen, de várhatóan az S osztály árlistája fölé lesz majd valamivel pozícionálva a villanyos luxusmodell.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button