______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bemutatkozott a legerősebb Cupra Formentor, a VZ5

hirdetés

Az Audi 2,5 literes turbós öthengeres motorjával erősödött meg a Cupra Formentor kínálata. A VZ5 a paletta csúcsaként nem csak motorikusan, hanem más tekintetben is különbözik a kínálat többi tagjától.

 

Bár a Cupra Formentor eddig sem szűkölködött lóerők terén, most egy szinttel megint feljebb léptek a gyáriak. Itt van ugyanis a VZ5 megjelölésű variáns, amely a 400 lóerőt megközelítő ligába repíti a most már különálló márkaként üzemelő Cupra formás SUV modelljét.

Eddig a 2 literes turbós erőforrással szerelt 310 lovas VZ számított a paletta csúcsának, most a 2,5 literes Audi eredetű erőforrással erre licitáltak rá jelentős mértékben. Ez az egység az Audi RS Q3-ban kereken 400 lóerő leadására képes, ám érthető módon a négykarikások abba nem egyeztek bele, hogy ez a teljesítmény egy az egyben megjelenjen a Cupra palettáján is, így 390 lóerőre “butítva” kerül az bele a Formentor orrába.

hirdetés

Ezzel a teljesítménnyel a spanyolok SUV-ja 4,2 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 250 km/órás tempóban van meghatározva. Az erőátvitelről a Volkswagen konszern hétsebességes duplakuplungos automata váltója gondoskodik és természetesen ezen a szinten már minden kerék hajtott.

A jobb útfekvés érdekében a csúcs Formentor egy 10 mm-es ültetést is kapott, illetve alapáras a 15 különböző módon állítható DCC (Dynamic Chassis Control) is.

hirdetés

A VC5 sajátja lesz ezen felül még az új 20-as könnyűfém felni szett, a nagyobb légbeömlőt magába foglaló első lökhárító és a fekete díszítőelemek hangsúlyos jelenléte is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button