______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Baleset esetén átverheti a mentőegységeket a Mercedes-AMG GT segélyhívója

hirdetés

Az automata segélyhívó megléte ma már megszokottá vált az autókban. Ennek a rendszernek a feladata, hogy vész esetén értesíteni tudd a mentőegységeket, illetve képes megosztani az autó helyzetét is a szervekkel. Már ha működik..

 

Új hét, új különös visszahívási akció. Ezúttal a Mercedes rendel vissza szervizelésre mintegy 149 darab AMG GT sportkocsit, mert nem biztos, hogy rendesen működik bennük a segélyhívó rendszer.

Egészen pontosan az eCall modul vezetékek földelésével adódhatnak gondok, aminek következtében a rendszer pillanatok alatt megbolondul. A hiba enyhébb fele, hogy akkor is SOS jelet dobhat az autó, ha nem történt semmi baj, a nagyobb probléma akkor van, ha mégis megtörténik az, ami egy ilyen erős sportkocsi esetén pillanatok alatt megtörténhet: a baleset.

hirdetés

A hibás rendszer a vizsgálatok szerint ekkor ugyanis ott akadályozza meg a mentést, ahol csak tudja. Első körben gyakori, hogy nem enged vészjelzést leadni, ha pedig mégis sikerül, akkor előfordulhat, hogy rossz helyet ad meg a baleset helyszíneként. Természetesen ezzel értékes időt veszthetnek a beavatkozó mentőegységek, így a hibát minél előbb ki kell javítani.

A visszahívási akciót a Mercedes-Benz USA jelentette be, egyelőre nincsenek arról információk, hogy az európai példányokat is érinti-e a kellemetlen és egyben veszélyes hibajelenség.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button