Autós Hírek

Az Audi csapatát erősíti tovább a Land Rover Defender formatervezője

Távozik az Audi vezető dizájnerének a posztjáról Marc Lichte, a helyére pedig az új Land Rover Defender megalkotója, Massimo Frascella érkezik.

 

Az Audi vezető formatervezőjeként több mint egy évtizedig tevékenykedett Marc Lichte, ám az autóipari veterán most más, egyelőre még be nem jelentett pozíciót kap a cégen belül. Az viszont már tisztázódott, hogy ki érkezik a helyére.

A négykarikások formai megoldásaiért innentől kezdve az a Massimo Frascella felel, akinek például az új Land Rover Defender robosztus megjelenését is köszönhetjük.

Frascella anno a pályafutását a Bertone stúdió kötelékében kezdte, majd nem sokkal később már a Ford és a Kia modellek is magukon viselhették a stílusjegyeit. 2011-ben került a Jaguar-Land Rover csoporthoz, ahol hamarosan már vezető dizájnerként dolgozhatott mind a két márka modelljein.

A Defender mellett az új Range Rover is az ő munkásságának eredménye, illetve a Jaguar még egyelőre be nem mutatott elektromos modelljeinek megjelenésének kialakításában is kulcsszerepet vállalt.

“Az Audihoz való csatlakozás nagyon különleges pillanat számomra. Nagy megtiszteltetés, hogy elvállalhatom a kreatív vezérigazgatói pozíciót, és egy ilyen tehetséges csapatot irányíthatok és segíthetek a márka jövőjében az innováció és a különlegesség új magasságokba emelésében. Hiszek a dizájn érzelmi erejében, amely inspirálja, összekapcsolja és ösztönzi a változást. Azért vagyok itt, hogy ápoljam és népszerűsítsem a kreativitást, mint a márkánk dobogó szívét.”- hangzott Frascella bejelentése.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button