Autós Hírek

Audi A6 Buggy? A lengyelek megcsinálták

Sokféle terepes buggy átépítést láttunk már, de Audi A6 alap eddig nem igazán volt a szórásban. Egy lengyel csapat viszont megcsinálta.

 

Az épített terepes buggy-k világa igencsak sokszínű. Persze, a legtöbb példány Volkswagen alapokkal rendelkezik, de láttunk már például Cadillac, Jaguar és BMW átalakításokat is. A négykarikások valahogy eddig kimaradtak a szórásból, de szerencsére ezt pótolta egy lengyel csapat.

Egészen pontosan egy 1996-os A6-ost vettek kezelésbe és pucolták le teljesen egészen az alapokig, amit aztán csővázzal erősítettek meg. Természetesen a futómű is átalakításra került, illetve minden nem lényeges elemet kidobáltak a járgányból, hogy az minél könnyebb legyen. A karosszéria kapcsán érdemes még kiemelni, hogy a modernebb és sportosabb hatás érdekében a komplett orrészt kicserélték a jelenlegi A4-es elejére.

A meghajtásról a gyáriak 2,8 literes szívó V6-osa gondoskodik, mely 171 lóerőt képes magából kipréselni. Persze, ez nem tűnik egetrengető teljesítménynek, de természetesen az alapos könnyítés miatt így is dinamikusabban mozog a járgány, mint amikor anno kijött a gyárból.

Az autó építése a Stancol Youtube oldalán végigkövethető, viszont most már nem az ő tulajdonukat képezi a különlegesség, mivel azt a napokban eladták.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button