Autós Hírek

Átvette saját Alfa Romeo Giulia GTAm példányát Valtteri Bottas

Valtteri Bottas nem csak az Alfa Romeo F1 csapat pilótája, hanem egyben a márka egyik nagykövete is. Ám nem csak ezen tényezők járultak hozzá, hogy ő lett annak az 500 szerencsés ügyfélnek az egyike, akik egy Giulia GTAm modellt birtokolhatnak.

 

Akinek nem mond semmit Valtteri Bottas neve, az valószínűleg nem követi az elmúlt években a “Száguldó Cirkusz” világát. Nekik legyen csak elég annyi, hogy a tehetséges finn pilóta 2019-ben és 2020-ban a Mercedes Forma 1-es csapatával lett világbajnoki ezüstérmes, tavaly óta pedig az Alfa Romeo F1 csapatának a pilótája.

Ezzel együtt az Alfa Romeo márka egyik nagykövete is, ám nem csak az üzleti kötelesség miatt, hanem mint kiderült, személyes érzelmek is állnak a dolog mögött. Bottas ugyanis megrögzött rajongója az Alfa Romeo történetének és elismeri azt, amit az olaszok a modern autókkal is el tudnak érni.

Ennek az ékes bizonyítéka, hogy vásárolt magának egy Giulia QV példányt, ráadásul nem is akármilyet, hanem egy kikönnyített és gyárilag 540 lóerősre felhúzott GTAm kivitelt. Ezzel egyike lett annak az 500 tagot számláló elit klubnak, melynek tagjai birtokolhatnak egy ilyen autót.

“Én egy vérbeli autó megszállott vagyok és imádom az Alfa Romeo márkát. Megtiszteltetés, hogy a márkanagykövetük lehettem, most pedig a vásárlók táborát is erősítem azzal, hogy tulajdonosa lehetek az 500 darab GTA egyikének. Technikai értelemben ez egy kitűnő autó, melyet a Sauber Technologies mérnökeivel együtt fejlesztettek ki, akik a Forma 1-ben szerzett tudásukat kamatoztatták a projekt alatt. Megszállottként azonban ez az autó nekem még ennél is többet jelent. Egy régi legendát képvisel az autósport világából, mégpedig az 1965-ös Giulia GTA-t, ezzel pedig az Alfa Romeo elhivatottságát az autósportok, a vezetési élmény és az egyedi és megismételhetetlen stílus felé”- mondta boldogan a torinói Stellantis & You szalonban tartott átadón.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button