______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Átadták az ezredik Porsche Taycant Norvégiában

hirdetés

Norvégiában az elektromos Taycan megjelenése előtt évi párszáz autót tudott értékesíteni a Porsche, most viszont a villanyos járgányra akkora a kereslet, hogy egy év alatt csak abból 1000 darabot adtak el a helyi vásárlóknak.

 

Norvégia egyértelműen a világ egyik legbefogadóbb országa elektromos autózás tekintetében. Jelen pillanatban az ott eladott újautók több mint fele teljesen elektromos, ami példa nélküli nem csak európai, hanem globális szinten is. Ennek fényében érthető, hogy a Porsche is megtalálta a számításait a skandináv országban, nem is akárhogyan.

A német gyártó ugyanis az elmúlt időszakban átlagosan párszáz autót tudott értékesíteni évente az egész palettát figyelembe véve, most viszont az elektromos Taycan megjelenésével egy év alatt már ezer példánynál tart a gyártó. Nem paletta, hanem csak Taycan szinten!

hirdetés

A szóban forgó ezredik vásárló egy bizonyos Thomas Røed, aki számára nem idegen a Porsche birtoklás élménye. Thomas ugyanis az elektromos járgány előtt már öt másik német sportkocsit vásárolt a márka oslói képviseletétől, most pedig úgy döntött, hogy tesz egy próbát a sokak által dicsért újdonsággal is.

“Úgy hallottam, hogy a Taycan igencsak jól teljesít, így alig várom már, hogy nekivágjak vele a hegyi utaknak. Számomra nem az a legfontosabb, hogy minél gyorsabb legyek a versenypályán, én inkább az a túrázós fajta ember vagyok. A vezetés mindennapi élvezete a legfontosabb számomra”- mondta a büszke tulajdonos, amikor átvette az új autóját.

hirdetés

Természetesen a Porsche helyi képviselete is megszólalt a nagyszerű eredmény kapcsán. “A norvég kormány óriási mértékben támogatja az elektromos mobilitást adókedvezményekkel, vásárlásra bátorítással, kiválóan kiépített töltőhálózattal és minden mással, amivel ez lehetséges. Ez rendkívüli mértékben elősegíti a közlekedés emissziómentessé válását, amiben mi is szeretnénk részt venni a nagyszerű elektromos modellünkkel”- mondta Barbara Frenkel, a márka európai régióért felelős alelnöke.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button