______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Japánban született meg a Dodge és a Honda szerelemgyereke

hirdetés

A mostanában jellegzetesen japán autókat amerikai dizájnnal ellátó Mitsuoka egy újabb tanulmánnyal állt elő. Ezúttal a Honda Civic kapott Dodge Challenger megjelenést.

 

Ázsiában egyre nagyobb divatját éli, hogy már létező modelleket alakítanak át, főleg amerikai mintára. Ennek a vonulatnak az egyik lejelesebb képviselője a Mitsuoka, aki például a Toyota RAV4-est is felöltöztette már Chevrolet Tahoe-nak.

Most egy újabb projektet mutattak be a srácok, melyhez a 11. generációs Honda Civic nyújtotta az alapokat. Mindenképpen valami nagyot akartak vele durrantani a srácok, hiszen az M55 koncepció a márka fennállásának ötvenötödik évfordulóját hivatott ünnepelni. Ezért is, dizájnalapnak egy igazi ikonikus amerikai modellt választottak a japánok, név szerint a Dodge Challengert.

hirdetés

Az orrész kialakítását nem aprózták el a mesterek, azaz lényegében semmi sem utal már a Hondás alapokra. A lökhárítókat, az oldalsó lemezeket, a hűtőrácsot és a fényszórókat is kicserélték az összhatás érdekében.

Hátul is új fényforrásokat találhatunk, illetve a szélvédőt inkább Mustang-specifikus rácsozással fedték le. Érdekesség még a tanksapka és a hátsó lökhárító között elhelyezkedő éles háromszög-elem, mely nem egy dizájner-bravúr, hanem nemes egyszerűséggel a Civic hátsó lámpájának a helyét hivatott eltakarni.

hirdetés

A belső térben a legnagyobb változtatás a Mitsuoka-emblémás kormány, illetve a kék bőrözés fekete kiemeléssel. A műszerfal teljes mértékben a Civic sajátja, akárcsak maga a hajtáslánc is, azaz szó sincs amerikai V8-as életérzésről ebben az esetben, egy 1,5 literes négyhengeres 182 lóerős motor felel a különlegesség mozgatásáért.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button